Покрет за одбрану Косова и Метохије

Бистрички мост: Полиција пуцала након што је аутом ударено у њихов ауто – Петковић: Младићи нису желели да их ико малтретира

Фото: КоССев

Вест је ажурирана

Припадници Специјалне јединице Косовске полиције пуцали су данас око 11.30 часова код пункта на Бистричком мосту на возило у којем су се налазила двојица Срба, известила је данас Канцеларија за КиМ. Из полиције за КоССев потврђују да су њихови службеници отворили паљбу, али након што је возач путничког возила, наводно, ударио у полицијско и одбио да се заустави.

Из Канцеларије за КиМ прецизирају да је током пуцњаве у овом месту, повређен М.Д, а да је његов сапутник Д.С. прошао без повреда.

„М.Д. је погођен у пределу левог грудног коша и има прострелну рану, с којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву“, прецизирају.

 

Како јавља РТС позивајући се на информације из болнице у Краљеву, повређени младић није животно угрожен. 

 

И док из ове институције тврде да је на двојицу момака пуцано, јер они нису „желели да дозволе да их без икаквог основа и и разлога Росу полиција малтретира“, из полиције наводе да су службеници пуцали зато што су се „осећали угрожено“.

У одговору за КоССев из Косовске полиције објаснили су да је јединица која се налази на овом пункту, покушала да заустави возило у којем су се налазили младићи.

Међутим, они су наводно то одбили и ударили су возилом у полицијски аутомобил стациониран у овом месту, тврде из КП.

Након овога, како додају, службеници су отворили паљбу из ватреног оружја.

„То што су ударили у полицијско возило је директно угрожавање живота полицијских службеника, који су, како би се заштитили – пуцали из ватреног оружја“, наводе из КП за КоССев.

Додају да су након тога осумњичени побегли са лица места, а да полиција покреће истрагу.

О случају су, како кажу, обавестили и Полицијски инспекторат.

У међувремену се о овом инциденту огласила и Српска листа поручивши да је рањавање М. Д. „кап која је прелила чашу након серије напада на Србе од Нове године“.

Уједно захтевају моментално повлачење „свих Куртијевих специјалаца са Севера“, те хапшење и санкционисање полицајаца који су данас пуцали.

„Још једном наглашавамо да даље присуство ових формација нас може довести у спиралу догађаја који ће неповратно угрозити мир на овим просторима“, навела је Српска листа.

У сличном тону реаговао је и Нови ДСС, огранак Косовска Митровица, наводећи да је реч о „фашистичком нападу Куртијевих хорди зла на двојицу српских младића“.

Уз подсећање на претходне инциденте упитали су „шта још треба да се догоди да би нас наша држава и међународни представници узели у заштиту?“

Позвали су народ на јединство, наводећи да је задњи тенутак да се „одупремо свима који покушавају да нас протерају са наших вековних огњишта, било да се ради о оваквим фашистичким нападима или споразумима којима Косово и Метохија постаје независна држава“.

 

Српски председник Александар Вучић вечерас ће се у 20 часова обратити јавности. 

 

(КоССев, 23. 01. 2023)