Покрет за одбрану Косова и Метохије

Убијен ветеран тзв. ОВК на КиМ, сумња се на освету

Илустрација (Фото: Getty © Vedat Xhymshiti)

У Старом Качанику је убијен 48-годишњи Албанац у чији аутомобил је испаљено више хитаца из ватреног оружја, а починиоци су побегли у непознатом правцу, саопштила је полиција у Приштини.

Нусрет Цена, ветеран тзв. ОВК, осумњичен за троструко убиство у Качанику крајем септембра 2007.године. пронађен је без знакова живота у аутомобилу, на магистралном путу Урошевац-Качаник, а недалеко одатле је пронађено и једно запаљено возило.

Према првим информацијама са увиђаја, сумња се да су непознате особе пуцале на возило којим је управљао убијени и затим напустиле лице места у непознатом правцу. Тело страдалог упућено је на обдукцију у Институт за судску медицину у Приштини.

Медији у Приштини преносе да је Нусрет Цена помињан у случају познатом као “Група Качаник”, везаном за троструко убиство почињено 27. и 28. септембра 2007. године .

Окружни суд га је прогласио невиним, а његово име се поново помињало у вези с експлозијом у бару “Секираћа” у Приштини, када je једанаест особа повређено, за шта је, такође, ослобођен кривице.

Основано се сумња да је убиство Нусрета Цене освета због учешћа у наведеним случајевима.

(РТ Балкан, 24. 01. 2023)