Покрет за одбрану Косова и Метохије

Путин: Опет нам прете немачким тенковима „леопард”

Путин: Русији опет прете немачким тенковима као пре 80 година (Принтскрин )

Стаљинград ће увек симболизовати непобедивост народа, град су од нуле обновиле снаге целе земље, изјавио је руски председник Владимир Путин на гала концерту посвећеном 80. годишњици победе у Стаљинградској бици.

„Стаљинград је заувек постао симбол непобедивости нашег народа, сама снага живота”, рекао је председник, напомињући да је град и околину „цела земља обновила буквално од нуле”, јер је до фебруара 1943. у Стаљинграду практично није остало ни једно дрво, ни једна зграда”, наводи Тас.

(EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Путин је истакао да „изузетна непоколебљивост и несебичност бранилаца становника Стаљинграда, и тада и сада, задивљују до сржи, изазивају осећања најискреније захвалности и поштовања“.

„Сада, нажалост, видимо да идеологија нацизма, у свом модерном облику, у модерној манифестацији, поново ствара директне претње безбедности наше земље. Поново смо принуђени да одбијамо агресију колективног Запада”, рекао је он на концерту у част 80. годишњице победе у Стаљинградској бици преноси Спутњик.

„Спремност зарад истине да се иде до краја и учини немогуће – била је и јесте у крви вишенационалног народа Руске Федерације”, рекао је руски председник.

Он је истакао да је невероватно да Русији опет прете немачким тенковима „леопард”.

(EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

„Невероватно, али истинито. Опет нам прете немачким тенковима ‘леопард’, на чијим оклопима се налазе крстови. И они ће се поново борити са Русијом на тлу Украјине рукама … бандероваца (неонациста)”, рекао је Путин, истакавши да Москва има чиме да одговори онима који јој прете.

„Знамо да, упркос напорима званичне, суштински корумпиране пропаганде нама ненаклоњених западних елита, имамо много пријатеља, и то широм света, укључујући и Америку, Северну Америку, Европу”, рекао је шеф руске државе.

(С.П.С./Политика, 02. 02. 2023)