Покрет за одбрану Косова и Метохије

Срамно: Пуштена двојица од тројице Албанаца који су брутално изболи српског младића!

Фото: Косово онлајн

Василије Арсић, адвокат младића српске националности Бобана Ђузића, који је избоден ножем у пределу рамена, у општини Клокот, изјавио је да нема никакве информације од косовске полиције, већ само од породице да су двојица од тројице нападача пуштени кући, а да је један задржан у притвору.

„Након што контактирам тужиоца и видим које је он радње спровео, које је доказе прикупио, имаћу више информација“, рекао је Василије Арсић, адвокат 20-годишњег Бобана Ђузића нападнутог у селу селу Могила. Адвоката Арсића ангажовала је Канцеларија за Косово и Метохију.

На питање каква очекивања има од привремених косовских институција, он је казао да то зависи од случаја до случаја, од судије и тужиоца који воде поступак.

„Очекујем да ће институције да буду на свом нивоу, да ће да одраде поступак. Овде очигледно постоји кривично дело угрожавања, односно покушај убиства“, истако је Арсић за Танјуг и додао да се нада ће тужилаштво и суд одрадити свој посао.

Младић српске националности Бобан Ђузић, избоден је јуче ножем у пределу рамена, у селу Могила, у општини Клокот. Ђузића су, према информацијама Танјуга ранила тројица Албанаца после комшијске свађе и они су приведени.

Ђузић се осећа добро и налази се у болници у српском селу Пасјане, потврдио је његов брат Душан.

„Мој брат је шетао пса и када је се враћао кући, пришла су му тројица Албанаца са леђа и док га је један држао, други га је убо ножем два пута. Онда их је трећи раздвојио. Одмах смо га одвезли у амбуланту у Врбовцу, одакле је после указане помоћи, пребачен у болницу у Пасјану“, рекао је Душан Ђузић.

Село Могила је мултиетничко село у општини Клокот, недалеко од Косовске Витине. У селу живе Срби, Албанци и Роми, преноси Спутник.

(ИН4С, 04. 02. 2023)