Покрет за одбрану Косова и Метохије

Епархија рашко-призренска: За народ у Ораховцу мурал са ликом Ђоковића је симбол слободе

Фото: Косово онлајн

Епархија рашко-призренска, поводом инцидента скрнављења мурала са ликом Новака Ђоковића у Ораховцу наводи да је за српски народ у тој општини мурал симбол слободе и достојанства у ситуацији у којој је последњих 23 године изложен низу напада, паљевина кућа, пљачки и пуцања, а све са циљем да се преостали Срби принуде на исељавање.

Из Епархије истичу да сваки напад на српски народ на Косову доживљавају са тугом и болом, преноси РТС.

„Тако је и са најновијим инцидентом у малој српској енклави у Ораховцу, где је на тргу испред цркве оскрнављен мурал са ликом најбољег тенисера света Новака Ђоковића, који је био постављен у организацији италијанске организације за помоћ нашем народу на КиМ ‘Пријатељи Дечана’“, наводи се у саопштењу.

Подсећају да су непозната лица у току претходне ноћи полила морал белом бојом.

„За наш народ у Ораховцу овај мурал симбол је слободе и достојанства у ситуацији у којој је последњих 23 године изложен низу напада, паљевина кућа, пљачки и пуцања, а све са циљем да се преостали Срби принуде на исељавање. Полиција по обичају направи увиђај, али починиоци се никада не приводе лицу правде“, додаје се у саопштењу.

Истичу и да је владика рашко-призренски Теодосије у недељу у Ораховцу служио литургију да би охрабрио верни народ да остане и опстане као своји на своме.

„Зато и овом приликом наша Епархија изражава солидарност са нашим храбрим Ораховчанима и апелује на међународне и косовске институције да Србима у овом граду омогуће миран и достојанствен живот“, поручују из Епархије рашко-призренске, преноси Косово онлајн.

 

РЕИНТЕГРАЦИЈА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЈЕ ОБАВЕЗА, ДУЖНОСТ И ЧАСТ