Покрет за одбрану Косова и Метохије

Небојша Јовић: Вучићу поднеси оставку одмах! – Иди човече!

Узурпиравши ингеренције које му не припадају, а нарочито обећањем, вербалним прихватањем француско – немачког плана као финалне и коначне верзије, прихватањем његове имплементације, прихватањем да не ометамо учлањење Косова у УН, чиме би оно постало држава, пуноправна чланица УН, Александар Вучић је починио државни удар.

Починио је напад на уставно – правни поредак и територијалну целовитост државе Србије! Угрозио је безбедност и животе Срба који на Косову и Метохији живе.

Најавио је нашу депортацију из Србије у УЧК државу Косово (без нашег пристанка и изјашњавања) у којем и након 24 године нити један албанац ни за једно убиство Србина, одговарао није!

Где се за 24 године нити један споразум испоштовао није.

Где се и дан данас Срби некажњено нападају, рањавају, имовина им се пали и отима…и све то  у присуству целокупне међународне јавности.

Не треба бити посебно паметан па увидети шта ће се тек десити ако би оно заиста постало држава и када сва та јавност са Космета ,,оде”!

Где би нас тада за сва пострадања наша, и срБска и међународна јавност перући руке своје, упућивали на ,,институционално решавање проблема унутар своје, тада већ признате државе, Косово”.

И зато он, Александар Вучић, па макар и само због најаве свесног прихватања гажења Устава, најаве угрожавања територијалне целовитости државе, због уношења забринутости, панике међу Косметским Србима и због, како већ рекох, угрожавања живота њихових…

Мора поднети оставку! Одмах!

А потпише ли ф/н план, почини ли и тај чин велеиздаје, мораће због тога и да одговара!

И као починилац велеиздаје, остати без могућности кандидовања на било којим следећим изборима!

Ово више НИЈЕ ствар нити политике нити било каквог анимозитета!

Ово је ствар хоће ли Србија и Космет као њен неодвојиви део уопште преживети.

И Србија и народ србски у њој!