Покрет за одбрану Косова и Метохије

Суд у Приштини продужио притвор Слађану Трајковићу за још два месеца

Фото: Косово онлајн

Бившем припаднику Косовске полиције Слађану Трајковићу, кога тужилаштво у Приштини терети за кривично дело ратни злочин, Основни суд у Приштини продужио меру притвора на још два месеца, потврдио је за Косово онлајн његов адвокат Дејан Васић.

Васић напомиње да је од почетка поступка одбрана имала чврсте аргументе да се мера затвора замени за меру кућног притвора.

 

 

„Пре свега због његовог здравственог стања, али и са друге стране досадашња пракса косовских судова, где је за становнике Косова била одређивана блажа мера у односу на најстрожију меру судског притвора, па сам тако суду и тужилаштву до сада у неколико наврата наводио све предмете у којима је блажом мером омогућено да се поступак несметано одвија“, рекао је Васић.

Васић посебно наводи да податак да ни једну реч од суда и тужилаштва није добио фрустрира и њега и његовог клијента.

 

 

„Ушли смо у трећи месец од почетка процеса, а да мени нико није одговорио ни једну једину реч на аргументе које сам у прилог свог клијента наводио. Ова ситуација за мене и мог клијента постаје фрустрирајућа, јер као да је све џаба што ми радимо. Као да нико то не види, као да то није речено, мој одговор на захтев од шест куцаних страна као да нико није прочитао, као да ни једну жалбу моју нико није прочитао. Нико се не осврће на жалбене наводе и ове аргументе“, описао је Васић ситуацију у којој се налазе он и његов брањеник.

Он каже да је за Трајковића чак и влада Републике Србије дала гаранције, али да ни на то није било одговора.

 

 

„Последњи пут ми смо приложили и гаранције које је влада Републике Србије дала и која се обавезала да, уколико се Слађан Трајковић нађе на теритроији Републике Србије, ће на захтев Еулекса бити изручен Косову, што је немогуће, јер би он меру кућног притвора поштовао. Ни једном речју ни тужилаштво, ни суд се нису огласили, а видећемо сада Апелациони суд. Данас ћу отићи код Слађана и надам се да овај стрес неће додатно нарушити његово здравствено стање. Он је борац и ја сам сигуран да ћемо до краја доказати његову невиност и да ћемо успети да га спасемо од сигурне смрти и омогућити му лечење у Здравственом центру у Косовској Митровици“, закључио је Васић.

(Косово онлајн, 15. 03. 2023)