Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану Косова и Метохије: Александар Вучић мора да поднесе оставку

Десетогодишњу одисеју, започету потписивањем Бриселског споразума, Александар Вучић је окончао прихватањем документа о имплементацији „француско-немачког споразума“. Тиме је обавио последњи корак у капитулацији пред бриселско-вашингтонским ултиматумом, којим се Србија обавезује да своју окупирану покрајину третира у складу с Повељом УН, поштујући и њен „територијални интегритет“. Вучић је у име Србије извршио акт усменог de iure признања „Косова“, и на тај начин погазио Устав Србије, Резолуцију СБ ОУН бр. 1244, као и заклетву која га обавезује на заштиту територијалне целовитости државе.

Због чина велеиздаје, којим је починио нешто чему се недвосмислено противи огромна већина грађана ове земље, Александар Вучић је изгубио било какву легитимност за даље обављање функције председника Србије. Стога захтевамо његову хитну оставку. Исто тако, захтевамо да Влада Републике Србије без било каквог одлагања и у целости одбаци „француско-немачки споразум“, те да поништи све правне последице које су проистекле или могу проистећи почевши од 20. јануара 2023, када је Вучић први пут обелоданио да прихвата западњачки ултиматум.

Грађане Републике Србије, све Србе, све националне – духовне, научно-културне и државне установе, подсећамо да у судбоносним седмицама пред нама свако има дужност да се одлучно супротстави највећем унутрашњем злу с којим се Србија суочила у својој новијој историји.

Дани организованог отпора су пред нама – нико нема право да стоји по страни док најнедостојнији међу нама спроводи историјско и идентитетско-духовно потирање Србије и српског народа.

Београд, 19. март 2023.

Покрет за одбрану Косова и Метохије