Покрет за одбрану Косова и Метохије

Спасовдански дани данас и сутра у Призрену

Фото: КоССев

Манифестација „Спасовдански дани“, одржава се данас и сутра у Призрену, у организацији Дома културе „Грачаница“ и „Друштва пријатеља манастира Свети Арханђели код Призрена“.

Догађај ће данас отворити професорка др Валентина Питулић, са почетком од 19 часова, у Призренској богословији.

Програм ће се наставити представљањем књига професорке др Митре Рељић, „О појму и речи у језику књижевних стваралаца“, „Идентитет и интегритет српског језика на Косову и Метохији“ и „Српска гробља на Косову и Метохији – уништена споменичка и језичка баштина“.

О књигама ће говорити професорка др Исидора Комадина и Живојин Ракочевић.

Другог дана манифестације, 25. маја, програм ће почети у цркви Светог Спаса у Призрену са почетком од 8 часова, док је Литургија и ломљење колача заказана за 10.30 часова у Атријуму цркве Светог Спаса.

Манифестација ће се, како наводе из Дома културе „Грачаница“, наставити отварањем изложбе слика „Јесен у Призрену“ са ликовне колоније у Манастиру Светих Арханђела код Призрена (2022).

Након изложбе, одржаће се уметнички програм, чији су део, вокалне солистикиње Вера и Неда Столић, песникиња Јасна Миленовић из Сремске Каменице и песник – Ненад Јеро Раденковић из Звечана.

Покровитељи Манифестације „Спасовдански дани“ у Призрену, организује се под покровитељством Канцеларије за КиМ, уз подршку Црквене општине Призрен, и благословом владике рашко-призренског господина Теодосија.

(КоССев, 24. 05. 2023)