Покрет за одбрану Косова и Метохије

“Новак је у праву, Косово је Србија” Француска тенисерка стала уз Ђоковића и поручила: У срцу сам Српкиња

Извор: Спортал
Француска тенисерка, Кристина Младеновић, коментарисала је натпис Новака Ђоковића након победе у првом колу Ролан Гароса.

 

Подсетимо, Ђоковић је после победе над Александром Ковачевићем на камери написао “Косово је срце Србије! Стоп насиљу”, што је изазвало пуно пажње светских медија. Та порука је послата због напете ситуације на Косову и Метохији, а на питање “какав одјек је у Француској имао Новаков потез?”, Кристина Младеновић је одговорила на следећи начин.

– Новак је велики, прави је пример за све остале. Видела сам то. Многима се дозвољава да причају о Русији и Украјини, свако ту има став, а то није политички? На другој страни, ово, то је политички? Да, делим став са Новаком, Косово је срце Србије и за мене. Мој отац је из Гњилана, бака ми је живела тамо и ја сам била тамо када сам била дете – отворено је поручила популарна Кики у разговору за портал

Осврнула се и на сјајне игре Олге Даниловић која је стигла до трећег кола на гренд слему у Паризу. 

– Олга је сјајна цура, освојиле смо заједно Лозану и драго ми је да је дошла до своје игре. Види се напредак и заиста се томе радујем. Повезала је сјајне резултате још из Мадрида, ако буде остала при оваквом ставу, сигурно да ће имати моменат да напредује још више.

Поручила је и да верује да ће Ђоковић подићи пехар. 

– А, што се тиче Нолета, за мене је он увек фаворит. Где год се појави, увек је фаворит. Можда и јесте то мало субјективно, али надам се да ће овде доћи до те 23. Гренд слем титуле. Алкарас је добар, и он има своју шансу, млад је, али Новак је искуснији и нема турнира на који дође, а да не буде главни кандидат за освајање – закључује Младеновић. 

 

У срцу сам Српкиња

 

Кристина никада није крила порекло, а за један тениски портал је 2017. године поручила да је у срцу Српкиња. – У Француској сам рођена и никад нисам живела у бившој Југославији. Тата се врло брзо стопио као Француз. У глави сам Францускиња, а у срцу Српкиња.

 

(Спортал, 05. 06. 2023)