Покрет за одбрану Косова и Метохије

Мајка претучених и приведених младића: Јако бринем, млађем сину су поломили кључну кост и ребра

Извор: Снимак екрана

Андријана Мицић из Грачанице, мајка двојице младића које су припадници косовске полиције синоћ претукли и привели, казала је за Косово онлајн да се осећа много лоше, да је своју децу видела синоћ, али да јој данас полиција то не дозвољава.

До инцидента у коме су претучени српски младићи А. М. (24) и М. М. (19) дошло је синоћ у центру Грачанице, после заустављања због саобраћајног прекршаја. Полицајци су брутално поступили.

Мајка претучених младића, казала је да се осећа јако лоше и да брине за синове.

“Како би могао један родитељ да се осећа. Они се тренутно налазе у болници, један у Лапљем Селу,други у Грачаници. Млађи син је лоше, има болове, поломљена му је кључна кост и неколико ребара, а други има проблем са повишеним притиском и асматичар је. Нису нам дозволили јутрос да уђемо да их видимо”, казала је узнемирено Мицић.

 

 

“Два момка коме нису ништа учинила, да због једног прекшаја, ово да се деси… Могли су на леп начин то да ураде, а не да дође до хапшење. Деца никога нису повредила, само је Михајло повређен, он никог није могао да удари, када су га хапсили и стављали му лисице, а Андију су одгурнули”, рекла је Мицић.

Браћи Мицић је одређен притвор од 48 сати, а оптужени су за напад на службено лице.

“Канцеларија за Косово и Метохију је обезбедила адвокате, захвални смо на томе”, додала је Мицић.

Тетка претучених момака, Јелена Тодоровић, каже да постоје сведоци да они нису никоме ништа урадили.

“Ми смо синоћ посетили Анрдију и Михајла, данас нам не дозвољавају. Михајло је у лошијем стању, повређено му је раме, добио је удараца у ребра. Андрија има висок крви притисак и асматичар је. Надамо се да ће заједница да нам помогне, да ће истина да изађе на видело. Три сведока су дала изјаве да је Михајло претучен без икаквог разлога, њихове изјаве се поклапају. Ми уколико не разумемо албански језик, треба да се лепо преведе на српски. Деца су дошла касно синоћ јер су радили. Ово није први случај, а није ни последњи, ако неко не реагује. Апелујем на све вас да нам будете подршка”, поручила је Тодоровић.