Покрет за одбрану Косова и Метохије

Царина Црне Горе: Заплењено око пола тоне сканка на граници са Албанијом

Извор: УПЦ

Службеници црногорске Управе прихода и царина (УПЦ) на граничном прелазу Божај спречили су кријумчарење око 500 килограма сканка, саопштила је УПЦ. Приведено је више особа, а како се наводи, пресечен је ланац кријумчарења сканка из Албаније према Европској унији, преноси РТЦГ.

О свему је одмах обавештена Управа полиције којој је случај предат на даљу надлежност и поступање. Приведено је више особа.

“Индикатори ризика и аларм који се појавио у интерном царинском систему, резултирали су пресецањем ланца кријумчарења сканка из Албаније према Европској унији. Акција заплене покренута је на основу овлашћења и спроведене царинске анализе обавештајних података Сектора за царинску безбедност и контролу”, саопштила је УПЦ.

Марихуана коју су службеници Управе прихода и царина пронашли у камиону албанских регистарских таблица, била је смештена у товарном делу камиона и обезбеђена царинском пломбом стране администрације.

“Прегледом камиона установљено је да се међу дрвеним палетама које је превозио, налази 185 паковања биљне материје зелене боје, за коју се сумња да је опојна дрога марихуана”, наводи се у саопштењу.

(РТЦГ/Косово онлајн, 17.09.2023)