Покрет за одбрану Косова и Метохије

Лукић: Не треба олако схватити формирање Института за ратне злочине у Приштини

Фото: Косово онлајн

“Институт није правосудни орган, међутим може да ради на креирању слике, прикупљању доказа, саслушавању људи, нема ни ограничења која има суд у смислу правног приступа проблему, могу да раде шта хоће, да фризирају, штимају, намештају… Не треба то олако схватати”, оцењује Лукић за Косово онлајн.

 

 

Како каже, мада је све усмерено на даље нападе на Србију, на крају увек највећу цену плате обични људи и њихове породице.

Лукић прави парарелу са процесуирањима ратних злочина у Хрватској, наводећи да је то био модел по коме су “очистили државу од Срба”, а да страхује да ће се слично догодити и на Косову.

Лукић подсећа да је Хрватска по завршетку рата 1995. године сачинила око 25.000 оптужница које су почеле да се реализују одмах након што су добили државу.

“Хрватска је то урадила уз подршку ЕУ и колективног запада за своју државу, а против Срба. Одличан посао су урадили и на тај начин су спречили повратак Срба у Хрватску”, наводи Лукић и додаје да слично очекује да ће се догодити и са српском заједницом на Косову, а да ће формирање овог Института Приштини бити “један од алата” уз чију помоћ ће, налик на Хрватску, не само допринети исељавању Срба, већ и спречити сваку жељу да се врате.

“Не знам ни колико је људи вољно данас, при овом стању на Косову, где је на сцени драстичан прогон Срба, уопште да се врати, али то је један од алата, тако да то видим пре свега као алат Албанаца да испразне Косово од Срба”, закључује Лукић.

(Косово онлајн, 16.11.2023)