Покрет за одбрану Косова и Метохије

На Јарињу ухапшен још један Србин, Приштина наставља са системским застрашивањем

Извор: Приватна архива

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила  је да је кампања систематског застрашивања и прогона српског народа на Косову и Метохији наставлјена данас неоснованим хапшењем још једног Србина којем се на терет ставлјају наводни ратни злочини.

“Славиша Неделјковић (1964), из села Неволјане код Вучитрна, отац двоје деце који деценијама живи и ради у Чачку као порески инспектор, приведен је на Јарињу, а након  задржавања у полицијској станици у јужном делу Косовске Митровице, одведен је у Приштину”, наведно је у саопштењу. 

Како наводе ово није први пут да је неко ко је протеклих година често долазио на Косово и Метохију “напрасно постао занимлјив  прогонителјима из Приштине због наводно извршених кривичних дела, а Неделјковића терете за наводни ратни злочин иако никада није био део ни полицијских ни војних снага”.

Канцеларија за Косово и Метохију је, као и у сличним случајевима у прошлости, нашем грађанину обезбедила правну и сваку другу помоћ.

“Јасно је да се упоредо са кампањом  притисака на Србе на северу покрајине, која за цилј има њихово протеривање, спроводи и кампања застрашивања  лјуди који долазе у посете својим имањима и рођацима, како би се српски народ на Косову и Метохији потпуно изоловао и обесхрабрила свака помисао раселјених на повратак”, наводе из Канцеларије за КиМ.

Како истичу “злочиначка политика Приштине може изазвати само нове тензије и напетости на терену”. 

Додају да без обуздавања такве политике не може бити било каквог истинског помака у процесу нормализације односа.

Косовска полиција објавила је на свом профилу на друштвеној мрежи Фејсбук да је привела мушкарца срспке националности иницијала С.Н. који се, како су навели, сумњичи за кривично дело “ратни злочини против становништва ” за период 1998-1999. године.