Покрет за одбрану Косова и Метохије

Лајчак објавио о чему је разговарао са Петковићем и Бисљимијем

© Sputnik / Лола Ђорђевић
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је са главним преговарачима у четвртак у Бриселу разговарао о низу тема – статуту, плану имплементације, енергетици, регистрским таблицама, изборима и несталим лицима.
 
Лајчак је на друштвеним мрежама, сумирајући протеклу недељу, навео да су састанци били од помоћи за напредак у бројним питањима која су на дневном реду дијалога и да ускоро очекује наставак.
 
“Зато планирам да наставим разговоре у наредним данима и недељама”, написао је Лајчак. Подсетио је да је раније претходне недеље посетио Београд, после недавне посете Приштини, и да се састао са председником Србије Александром Вучићем и директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем.
“Разговори су били наставак наших напора да унапредимо имплементацију Споразума на путу нормализације”, навео је Лајчак и додао да је у разговорима нагласио да имплементација Споразума треба да напредује тако да обе стране испуњавају своје обавезе корак по корак паралелно и на принципу да обе стране морају нешто да ураде да би нешто добиле.