Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану Косова и Метохије: Срамно напредовање у велеиздаји

Готово из дана у дан српска јавност сазнаје како Александар Вучић приљежно примењује Бриселско-охридски споразум. Те горке информације, штавише, јавност добија из шиптарских извора, који се најчашће показују  као тачни.

Последња за сада јесте вест о укидању динарског платног промета на простору Косова и Метохије. Овај тежак ударац некакве „косовске“ централне банке довешће живот косметских Срба до крајњег егзистенцијалног ризика, имајући у виду да око 80% њихових примања потиче из буџетског финансирања Србије здравства, школства и социјалног старања у покрајини. Ето Куртијевог начина да укине и последње области присуства Србије у његовом вилајету.

После утеривања „косовских“ регистарских таблица и најаве куповине америчких противоклопних ракета „Џавелин“, а сада и искључења динара, у само неколико дана Срби су доживели не само тешко шиканирање него и дефинитивно сазнање да је Вучићев режим дигао руке од њихових живота. Штавише, тај режим је – то је сада и најлаковернијима постало јасно – годинама пуном паром саучествовао у шиптарском уништавању свега српског у покрајини.

Своју пословично кукавну реакцију Вућић је изразио из симболички злогласног Давоса. Тамо је, између осталих, био у друштву са Лајчаком и Куртијем. Као много пута до сада, после крупних речи упућених српској јавности, скрушено ће отићи на наредне „разговоре“, дакле без било каквог геста одрицања, или, недајбоже, окретања листа ове погубне књиге. И последње кораке свог једанаестогодишњег велеиздајничког хода учиниће уз неку заумну лаж о „безизлазности“ положаја Србије, онако како је и почео у свом походу на целоживотну власт.

У Београду, 19. јануара 2023.