Покрет за одбрану Косова и Метохије

Радио Гораждевац: Повратници који нису примили динарске пензије очајни, тужилаштво испитује легалност новца

Фото: Видео принт

 

Екипа Радио Гораждевца посетила је пензионере из повратничких села Бело Поље и Брестовик. Према њиховим речима, тешко се сналазе да издрже док не добију новац који им је неопходан за лекове, пише овај медиј. 

Зорка Џаврић, која са сином живи у повратничком селу Брестовик, каже да је тешко без ичега живети.

„Сад за сад ништа. Кад нема нико, немам ни ја. Мука!“, каже Зорка.

Она додаје да мора да се снађе како би преживела иако није примила две пензије.

„А шта ћу. Морам. Нисам примила две пензије. Исто у Гораждевцу примам“, казала је Зорка.

Слађан Павловић из Белог Поља каже за Радио Гораждевац да није примио пензију овде, те да мора да оде у централну Србију како би подигао новац и купио лекове.

„Нисам за овај месец примио ништа, када ми јаве телефоном, одем да подигнем. Морам да се снађем за лекове, па одем у Србију да подигнем новац од пензије“, рекао је Слађан Павловић за Радио Гораждевац.

 

 

Шкодран Никћи, портпарол Основног јавног тужилаштва у Пећи, није одговорио на питања новинара Радио Гораждевца шта ће бити са одузетим динарима.

„Тренутно обављамо предистражне радње око одузетог новца и његове легалности“, прокоментарисао је кратко Никћи за Радио Гораждевац.

Претходне суботе косовска полиција запленила је око 4 милиона динара који су требали да стигну у пошту у Гораждевцу како би биле исплаћене пензије и социјалне помоћи њиховим корисницима, оставивши тако многе породице без јединог извора прихода, пише Радио Гораждевац.

(КоССев, 06.02.2024)