Покрет за одбрану Косова и Метохије

Најављен велики општенародни протестни скуп Срба на Косову и Метохији

© Фото : Спутњику уступила Маријана Рајић
Срби са Косова и Метохије одржаће у понедељак у 12 часова у Косовској Митровици велики протестни општенародни скуп којим желе да скрену пажњу читавом свету на свој обесправљен положај, посебно због одлуке Аљбина Куртија о укидању динара којом им се угрожава останак и опстанак на њиховим огњиштима.
 
Из Удружења пензионера чији су представници најавили и пријавили скуп надлежним органима, рекли су да на митингу у понедељак очекују велики број својих сународника, здравствене раднике, просветне раднике, социјално угрожене, студенте и омладину, једном речју „све оне којима је директно угрожена егзистенција неправедним мерама из Приштине“.
 
„Ово ће бити један наш заједнички мирни апел и скуп да покажемо целом свету да виде нашу муку и обесправљеност. Скуп ће бити одржан у 12 часова у близини Трга Браће Милић“, истакли су из Удружења за ТВ Мост.
 

Српска листа подржала општенародни протестни скуп Срба

 
Српска листа саопштила је вечерас да подржава мирни протест грађана у Косовској Митровици који је за понедељак најавило Удружење уједињених пензионера.
 
Из Удржења су позвали све грађане са КиМ да у понедељак у 12 часова узму учешће у овом демократском протесту грађана а против одлуке режима у Приштини да се укине динар и платни промет.
 
Како подсећају из Српске листе, скуп ће бити одржан и због једностраних потеза против интереса српског народа, од хапшења невиних суграђана, милитаризације севера, па све до бруталног упада косовских специјалаца у просторије српских институција, од привремених органа па до амбулатни, поште и просторија невладиних организација.
 
‘Од изузетног је значаја да својим присуством у великом броју покажемо Приштини да се противимо овим антисрпским одлукама и да желимо да у миру останемо да живимо на својим вековним огњиштима”, наводе из Српске листе.