Покрет за одбрану Косова и Метохије

После жестоког противљења Запада: Седница СБ УН о агресији НАТО 1999. године – заказана за сутра

© AFP 2023 / Johannes Eisele
Мисија Русије при УН поново је тражила седницу Савета безбедности поводом 25 година од агресије НАТО против Југославије, рекао је заменик руског амбасадора Дмитриј Пољански.

“Поново смо тражили одржавање седнице СБ УН на тему агресије НАТО против Југославије. И након дана жестоког противљења од стране наших опонената издејствовали смо да Јапан, председавајућа земља, ипак закаже седницу 28. марта за 15 сати по америчком времену”, рекао је Пољански.

Претходно је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова саопштила да је Русија огорчена због непрофесионалног понашања француске делегације која је, уз подршку других западних делегација, 25. марта спречила одржавање седнице СБ УН о агресији НАТО на Југославију.
 
Истовремено је поручила да руска страна намерава да инсистира на томе да се седница СБ УН о НАТО агресији на Југославију одржи на овај или онај начин, јер то није само један у низу догађаја у историји, него прекретница у формирању тренутне ситуације на Балкану.