Покрет за одбрану Косова и Метохије

Додик о плану његовог хапшења: Британци покушавају да убаце своје јединице

© Sputnik / POOL
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је добио упозорење о намери његовог хапшења, иако је нејасан разлог за такво поступање – да ли је то са намером његовог политичког склањања или дестабилизације ситуације.
 

„Ми знамо да Британци покушавају да убаце своје јединице које шетају по свету, а тог дана речено ми је, наводно у најбољој намери, а знајући ко је човек и одакле долази и да је чак послат да то уради, да би било најбоље ако се то деси да не пружамо отпор, јер они имају налог да пуцају. Мислим шта сад, треба да се препаднем или да кажем ‘Извините, а где је адреса на коју треба да да се јавим, где да дођем, да не морате ви да долазите по мене’“, рекао је Додик.

Он каже да је ту „нешто потпуно избачено из контекста, због нервозе око Украјине и избора у Америци“.
 
„Они се баве нама, одлучују о људима на Балкану, а не причају са њима“, рекао је Додик.
 
Он је рекао да је проблем Републике Српске са Западом то што се Српска 20-30 година бори против њиховог настојања да сруше Дејтонски мировни споразум.
 
Додик је рекао и да Запад наставља с причом о наводној кривици Срба, али да српски народ егзистира упркос свему што су странци учинили да Република Српска нестане.
 

Дође ли у Српску, Шмит ће бити ухапшен и депортован

 
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Кристијан Шмит није високи представник и да он не сме да дође у Српску јер ће бити ухапшен и депортован.
 
Он је навео да Шмита не прате полицајци УН, него га прате Немци, и они су у једној бесправној ситуацији, али имају подршку Британије и САД и покушавају да наметну нека решења.
 
Према његовим речима, технички детаљи око Изборног закона БиХ нису спорни, али су спорне ствари које се односе на Централну изборну комисију.
 
Додик је навео да те измене, које Шмит жели да наметне, обилују неправилностима и као такве су неприхватљиве.
 
„Он је написао ЦИК-у да именује председнике бирачких одбора у целој БиХ, а проблем је јер је БиХ високо децентрализована“, рекао је Додик за ТВ Прва.
Додик је истакао да је у Сарајеву главна прича ко ће „ударити“ на Додика, како би био главна фаца, али да су сви они који су то чинили бивши, а да је он још увек ту.
 
Он је навео да живи за то када ће пропасти БиХ која је пропала земља која опстаје на страху и на насиљу.
 
Додик је истакао да се све чини да се разгради Српска, да се зову директорибанака, прети санкцијама, оцењујући да је то подмукла прича својствена Американцима који извршиоце траже међу домаћим издајницима.
 
Председник Српске поручио је да он заступа политичке интересе свог народа и да ће наставити да то чини, те поновио да разградња Републике Српске траје од момента потписивања Дејтонског споразума.