Покрет за одбрану Косова и Метохије

КЕДС: Електросевер почео са постављањем паметних бројила на Северу

Извођач радова КЕДС-а, Електросевер, започео је са постављањем паметних бројила на северу Косова, потврђено је данас из ове енергетске корпорације.

Предузеће за дистрибуцију електричне енергије на Косову (КЕДС) потврђује и да ће се преко њих сада вршити даља регулација дистрибуције и снабдевања електричном енергијом потрошача на Северу Косова.

„Уградња ових паметних бројила се показала веома ефикасном у услугама и безбедности дистрибуције и снабдевања електричном енергијом“, поручили су из КЕДС-а.

Прецизирају да се на Северу очекује постављање 5,000 ових бројила.

Да се са овим процесом започело, потврђено је јуче и из Електросевера.

Део Косовске Митровице у ком су се током јучерашњег дана постављала био је неколико сати без електричне енергије, а у питању су улице Цетињска, Босанска, Ловћенска и део улице Ослобођења.

У ишчекивању нових бројила, грађанима Севера Косова почетком марта почели су да стижу паушални рачуни, односно предрачуни за струју за месец фебруар у износу од 21.60 евра, како је и претходно најавио председник СО Северна Митровица, Неџад Угљанин, уз наводе да ће се исти паушални износ плаћати и за март и април месец.

Међутим, такође прошлог месеца, без претходне најаве, поново за месец фебруар, поред паушалних рачуна, потрошачима су уручени и други рачуни на основу, како из Електросевера тврде – реалне потрошње и мерења стања.

Грађани северног дела Косовске Митровице у већини су сматрали да су ти рачуни нереални, односно превисоки и да не одражавају реалну потрошњу, жалећи се управо на то да им бројила нису исправна.

Поједини су чак тврдили и да их неће платити, а Електросевер позвао их је потом да им се обрате за било какве недоумице и да су отворени за рекламације.

 

(КоССев, 26.04.2024)