Покрет за одбрану Косова и Метохије

Хуманитарни ускршњи базари у Готовуши и Штрпцу

Фото: Косово онлајн

У основним школама “Рајко Урошевић“ у Готовуши и „Стаја Марковић“ у Штрпцу данас су одржани хуманитарни ускршњи базари а сва прикупљена новчана средства намењена су седмогодишњем Василију Стевановићу из Готовуше и петогодишњој Богдани Јанићевић из Беревца.

 

 

У  дворишту основне школе „Рајко Урошевић“, у Готовуши на неколико штандова изложени су радови ученика на тему Ускрса, украшена јаја, Ускршње корпе и друга декорација,  али и различити производи од теста и колачи.

Директор школе Стојан Маринковић је рекао да је ово трећи по реду базар који се организује у овој школи, и да ће сва прикупљена средства бити намењена ученику школе Василију Стевановићу.

„Много смо срећни што смо још једном показали да су хуманост и доброчинство наши добри пријатељи. Овај данашњи базар који је трећи по реду за годину дана као и сви претходни су дело наших ученика, њихових родитеља, запослених као и пријатеља наше школе. Веома је важно да нам емпатија буде свакодневница, да увек када можемо помажемо једни другима, и заједно можемо мењати свет у коме ће нам свима бити лепше и боље. Користим прилику да се свима који су дали допринос неизмерно захвалим, а сав прикупљени новац иде за нашег друга Василија Стевановића коме желимо потпуни опоравак“, казао је Маринковић.

 

 

Професорица српског језика Милена Реџић Симић је рекла да су радо прихватили предлог о организацији базара и да су вредно радили са децом и уз помоћ родитеља.

„У све ово што нас окружује уложили смо велики труд. Ово је била иницијатива родитеља и ми смо то свим срцем подржали, учествовали смо у припреми наши ученици, наставно и ненаставно особље, и на првом месту родитељи којима дугујемо велику захвалност. Сви смо овде са једним циљем да прикупимо новчана средства, надамо се да више неће бити потребе за оваквим организацијама, али докле год буде било потребе ми ћемо се радо одазивати и дати свој допринос на најбољи могући начин“, казала је Реџић Симић.

 

 

Своју хуманост су данас показали и ученици и запослени у основној школи „ Стаја Маркович“ у Штрпцу.

У фисклутурној сали изложили су бројне производе на којима су вредно радили са децом у протеклом периоду, па су посетиоци имали прилику да купе Ускршње декорације, али и ваучере за козметичке услуге, играчке, гардеробу и храну

Директор школе Чедомир Николић је рекао да је ово први хуманитарни базар који се организује у овој школи, и да се на овај начин деца пре свега уче хуманости

„Ми смо до сада учествовали на разним хуманитарним акцијама, подржали смо лечење многе деце, не само на територији наше општине већ и широм Косова, а данас смо први пут сами организовали хуманитарни базар.Овога пута новац прикупљамо за девојчицу Богдану Јанићевић која има потешкоће са слухом. Драго ми је што овим чином чинимо два добра дела. Као прво децу учимо да постану хумани што је у овом времену јако битно, а такође деца су провела доста времена заједно дружећи се на радионицама где су цртали и дружили се без телефона. Чинили су добро дело, а њима се кроз дружење и ширење хуманости то добро дело вратило“, казао је Николић.

 

 

Јадран Јанићевић за чију су ћерку Богдану  данас прикупљана средства  захвалио се свима који су узели учешће у акцији

„Захваљујем се свима који су организовали и дошли да подрже ову акцију. Новац нам је потребан за лечење у Београду“, казао је Јанићевић.

 

 

Оба данашња базара посетио је велики број мештана,  представници локалне самоуправе као  и запослени у институцијама.