Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану Косова и Метохије – САОПШТЕЊЕ

У светлу најновијег открића које је изнео Џон Болтон, некадашњи саветник председника САД за националну безбедност и учесник у преговорима српских власти с илегалним структурама са Косова и Метохије, обраћамо се председнику Републике Александру Вучићу, захтевајући у име српског народа и јавности Србије да: 

  1. потврди или оповргне да је још од 2018. са злочинцем Хашимом Тачијем договарао тзв. „разграничење“, тј. размену територије између Србије и њене окупиране јужне покрајине, како износи Болтон.
  2. обавести народ и јавност да ли је и с ким од представника релевантних државних органа Србије, када и на којој основи усагласио заступање таквих или сличних предлога у име наше државе, или је без ичијег службеног знања, а на властиту иницијативусупротно Уставу Србије и Резолуцији 1244 СБ ОУН, радио на трајном правном одвајању Косова и Метохије из уставно-правног система Србије и његовом прикључењу Великој Албанији? 

Инсистирамо да се председник Републике, или неко друго службено лице с његовим овлашћењима, у најкраћем року изјасни о овим питањима која, након поменутог обелодањења, себи постављају српски грађани, нарочито с Косова и Метохије. Уколико одговор изостане, сматраћемо то прећутним признањем председниковог учешћа у том, али и у другим покушајима противправног, историјски неодговорног и комадања наше отаџбине, о томе ћемо обавестити јавност и грађане и предузимати даље кораке у складу са, нажлост, још једном потврђеним сазнањима. 

 

Београд, 6. јул 2020.Председништво Покрета за одбрану Косова и Метохије