Покрет за одбрану Косова и Метохије

Апелациони суд одбацио жалбу у случају Риста Јовановића

Фото: РТВ Ким

Апелациони суд у Приштини одбацио је жалбу у случају Риста Јовановића који је за Видовдан ухашен на Газиместану, потврдила је за РТВ Ким адвокатица оптуженог Јована Филиповић.

Основни суд у Приштини је крајем јуна месеца одредио једномесечни притвор Ристу Јовановићу из Подгорице. Он се терети за „изазивање националне, верске мржње и нетрпељивости“.

Адвокатица Јована Филиповић казала је за РТВ Ким да је након уложене жалбе Апелационом суду, она одбијена.

„Достављено нам је решење Апелационог суда којим је жалба одбијена као неоснована и потврђено решење Основног суда у Приштини“, навела је Филиповићева.

Она је додала да је данас суду доставила захтев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе, те да очекује да оптужница против Риста буде одбачена.

„Суду је достављен списак са великим бројем сведока, лица која су све време била поред њега на Газиместану и који једини имају непосредна сазнања о томе да ли је Ристо изговарао оно што му тужилаштво ставља на терет“, закључила је адвокатица.

КоССев: Подсетимо, Риста Јовановића из Подгорице ухапсила је косовска полиција 28. јуна на Газиместану.

Како је тада иницијално пренео РТВ КиМ, они су ухапсили Јовановића јер је приговорио полицији која је затражила да се једној монахињи, која је излазила из дворишта меморијалног комплекса на Газиместану, претресе торба.

Истог дана, косовски медији изнели су другачије наводе, да је овај младић ухапшен због „певања провокативних песама“, а потом се путем саопштења огласила и Косовска полиција наводећи да је хапшење Јовановића на Газиместану уследило због „изазивања раздора и нетрпељивости“.

(Коссев, 09. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print