Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вучић окривио Британију за напад на Србе на КиМ

Фото: Видео принт

Унапред ћу да вам кажем, они ће ускоро да произведу исту овакву акцију. Они ће да пошаљу јединице у неко албанско место да би рекли да је то у ствари борба против корупције и криминала и то су им у ствари странци рекли, да би могли да лажу све време – најавио је нове активности косовских власти из Приштине,  у већински српским срединама Александар Вучић.

Ипак је у истом обраћању – говорећи за ТВ Прва, казао и да: „Нових олуја и бљеска и прогона нашег народа неће бити, нити погрома из 2004. Ако је то претња и велики грех, онда сам ја најгрешнији човек на свету“.

„Успећемо да сачувамо мир и стабилност, заштитићемо наш народ“, обећао је Србима на Косову Вучић, додавши да ће Албанци „наставити да провоцирају“.

Он заправо зна шта је тиме изговорио – себи потписао, и са тим нема проблем. Напротив, веома је миран, јер, да није иступио, Албанци би могли да убијају некажњено Србе.

Ипак, неће се усудити да то ураде јер знају да је председник веома озбиљан када каже да ће заштити српски народ на Косову.

А што се њега тиче – шта то могу да му ураде, осим да га мрзе?! Остварио је све у животу, учествовао у подизању Србије и при том доживео да се Данило и Вукан пољубе. Њему ништа више не треба у животу.

„У време Олује мале птице се сакрију и гледају да се сакрију по сваку цену свуда, да их нигде нема, а орлови тада највише лете, тако да у тешким временима се види ко има храбрости, ко има петљу, а жаргонски да кажем, мишеви се посакривају“, цитирао је председник великог Махатму Гандија.

 

„Шта се то мене тиче?! Шта мени може да се деси?! Могу да ме скину са власти, а не верујем да смеју на тако отворен начин да то раде. Може да буду на скривене начине, може да се, ко зна, нешто дуго деси, али шта то мене брига?! ‘Ајде бре, не фолирајте више никога и не глуматајте да се ради о борби против корупције и нечег другог“, казао је  Вучић.

Председник Србије тврди да га са запада „отворено лажу“.

„Лажу све нас, мисле да смо дебили. Они мисле да смо сви дебили и да могу да нам продају ту причу о борби против корупције и криминала. Не интересује њих ни корупција, ни криминал, јер им је Косово Мека и Медина за нарко послове, за целу Европу и цео свет и за ИСИС. Једино што их је брига, то је како и на који начин да Србија нема никакав приступ на Косову, да Србија буде слабија, да се Србија ограничи, јер им не треба снажна и јака Србија“.

Видите да потпуно отворено говорим иако знам шта ме чека после тога и шта ће да раде против мене. Они мисле да смо ми дебили и ја разумем Србе са Косова. Одлично их разумем“.

 

Ове недеље у Рашки, било му је тешко да их слуша  а не само да се и саосећа са њима. Он зна да га они подржавају, као и актуелну српску политику, али је ипак морао да истрпи критике за нешто за шта зна да није крив.

„Зато што се ти људи осећају очајно и немоћно. Они не траже од мене само оно што је моја обавеза, већ више од тога и довели су ме у немогућу позицију“, објаснио је српски председник.

Ипак, није реаговао зато што је био у немогућој позицији или био емоционално погођен. Он им је ипак казао да се не слаже са свим што они мисле.

„Јер је то врућа глава, вруће срце. Ја о томе размишљам годинама, десет година сам у томе људи“. Довољно је дуго да зна да  Албанци „варају на шибицама“ али су ипак најгори они други.

„Претња није што ће да побију сам народ. А Срби чак, и ако би помислили да се бране, не смеју“, наводи председник са даљим образложењем.

„Срби да остану да живе, а да кажу да не признају Косово, то је за њих претња, да удишу ваздух, а да кажу да Косово није независно, то је претња, да пију воду са извора а да кажу да не пију воду са извора у независном Косову је претња. А није претња то кад кажу да убијају Србе! Није претње то што рањавају и убијају Србе, то је легитимна акција“.

 

Нато није заштитио Србе 8 пута али јесте претња то што он хоће да заштити народ, јер, „ако НАТО то не уради, ми немамо избора већ да сачувамо наш народ“, каже Вучић постављајући питање како обрана може да буде претња?

Вучић је синоћ излистао 7 упада, како је објаснио ЊСО/РОСУ, или ФИТ јединица на Север. Претходно је као објашњење да ове јединице немају право да то чине представио тачку 9 бриселског споразума да шефа полиције на Северу бирају четири градоначелника у име Заједнице српских општина, те да он „није био овавештен“ да ће специјалне полицијске јединице доћи.

Цитирао је и члан 19 косовског устава за који га „није брига“, али и да се чак и у њему наводи да „ратификовани међународни споразуми имају права и премоћ над законима Републике Косово“.

„А они не формирају ЗСО да не би могли ни да предложе то уопште. А онда јасно проистиче из тога да је командант региона лице које је надлежно за руковођење пословима полицијским на Северу. Он одређује начин ангажовања полицијских јединица. Да ли ви знате да они ни команданта региона нису обавестили да дођу? Дошли су до зуба наоружани да би хапсили Фанту и Кока Колу. Нису обавестили команданта региона да ће да дођу на Север?! Па да им је командант региона казао – ја то нећу да урадим, па да кажете, можда су морали да раде не знам шта“.

 

А што се тиче НАТО-а, Вучић тврди да је на столу имао изјаву која је морало да буде упућена генералном секретару НАТО-а зато јер српска страна није хтела да потпише бриселски а да се претходно не потпише тај папир на којем се прецизира да Приштина неће уводити снаге КБС на Север без сагласности четири градоначелника и пре свега НАТО-а, односно КФОР-а.

И они то сада брутално крше и кажу – не, не, ово није војска. Па не, не, ви немате право да имате војску, па ви ово злоупребљавате, газите резолуцију 1244

 

Председник свима са запада каже: Како вас бре није срамота за то да ме питате било шта кад овако брутално газите.

*14. јануар, 2017, при дочеквању воза цркве из Београда. „Воз никад нису видели, док смо ми починили страшно кривично дело што смо упутили воз од Краљева до Косовске Митровице“, навео је председник назначивши да га није послао на Север јер није хтео Србима да прави проблем.

„Је ли увреда српски манастири или то што је писало Косово је Србија?! А нама није увреда то што на сваком месту пише Косово Република. Цео свет је причао да су Срби направили инцидент, а то су они искористили да би довели РОСУ са 17 оклопних возила на Север. То је било први пут“.

 

*Други пут је било 26. марта 2018, када су киднаповали Марка Ђурића, бацали на Земљу све људе и то два дана после бриселских преговора и то све уз сагласност странаца, ових који ми глуме поштење да би рекли – није прошао легално. Стварно? Из нашег угла и по резолуцији 1244, прошао је легално али је проблем у томе што ви мислите да сте богови и да имате само ваш угао, без обзира на то колико било противправно. Чак и да је стварно независна држава, је ли то разлог да га изубијате?! (Говорио је о странцима, а за „ове у Приштини га баш брига“).

*29. септембра 2018, 60 припадника РОСУ у Центар екологије и спорта у Зубином Потоку, зато што је Хашим Тачи хтео да се возика чамцем по Газоводама, зато што су опет имали неке изборе.

*23. новембра 2018, упали су у центар Косовске Митровице, ухапсили четворицу Срба, причали да то раде због борбе против криминала и хапшење убица Оливера Ивановића, да би наравно и оптужне акте против Милана Радоичића и још неких другх лица такође повукли.

*28. маја 2019, је био пети пут након хапшења у Митровици и Рудару, са 30 оклопних возила се упућују ка Зубином Потоку. Преко 100 је повређено и двоје теже рањено.

*Затим 16. октобар 2019, дошло је до упада 25 џипова РОСУ и 100 припадника те специјалне јединице због хапшење других осумњичених за убиство Ивановића и ухапсили су двоје Срба.

*20. септембра 2021, упали су опет због регистарских таблица да би стављали ПРОБА таблице. Зар је за пробе потребно оклопно возило?!

*И све тако до последњег „упада“ ове недеље и то због марс чоколадица, фанте и кока коле, али са јединим циљем – да покажу да могу да малтретирају Србе на Северу.Србија мора да буде нацртана као зликовац

Све што је против Срба и Србије, тврди председник, прихватљиво је за западне земље и НАТО и уз њихову подршку руше Бриселски споразум.

„Каже командант НАТО-а да косовске власти имају право на антикорупцијску акцију. Ма немој, а што нису питали команданта региона Север да спроведе ту акцију. Па ви знате да то нисте због тога проводили и то радите све уз подршку тих странаца. Ех, којих странаца?! Увек раде уз подршку Квинте али су различити нивои“, такође је објашњавао Вучић.

 

Конкретно је сада акцију Косовске полиције подржала британска амбасада.

„Па јавила се та једна земља сама – Велика Британија, Сами су се јавили и потврдили. Ја сам погрешио што сам унапред рекао, требало је да их пустим да они сами кажу“, наводи даље Вучић.

Од новијих података које Србија има, саопштио је да њихови (није прецизирао чији, прим.ред.) агенти су јуче обилазили положаје око Дудиног крша, али није давао друге детаље.

„Да неће да се пореде са обавештајним радом Србије на Северу, где је српско становништво стопостотно, па кад се осете угрожено онда обуку унифрме НАТО?!“

 

При свим изговореним речима, казао је да он жели „најближе могуће односе са Великом Британијом“ али не онако да га „праве будалом“.

„И мене, као и све друге грађане Србије“, додао је, наглашавајући да ће увек то да жели јер је Британија велика и важна сила, а да не спомиње шта је радила Србији током Првог светског рата.

Ипак је америчка амбасада била 10 пута коректнија, иако подржавају Косово.

И Албанце веома поштује и цени, али они нису много јаки, већ им запад пружа неку снагу.

„Али дошли неки Срби и да, кад их сатерате у ћошак, да користим неку британску војну доктрину сатеран пацов у углу, браните се са све четири ноге, нису вам оставили простор, не дају вам парче сира, не можете да се склоните нигде. Шта да радимо више, немамо ми те пушке“.

А то је НАТО пушка, односно калибар 5. 56 са којим су албански специјалци, тврди, пуцали по маси, али са којим је убијен Оливер Ивановић, но он ипак не доводи у везу убиство са пуцањем у масу.

Показаћу разлику између орла у олуји и малих птица и да не кажем тих дивних створења мишева

 

Још једна земља нема коректан однос према Србији – Хрватска, описује даље председник,након чега је растумачио шта се догодило у војној касарни у Рашки, због чега је гризао усну, а чему су се подсмевали.

„Посвађали су се ови наши момци који су постављали барикаде са директором Трепче Буцком Димкићем и осећао сам се непријатно јер сам видео да се ствара на ивици инцидента. Желећи да се то прекине, гризао сам усну, наравно. Шта је требало да урадим? Трудио се да смирим да не дође до тога. Они су рекли да то показује да Вучић, када није у центру пажње, да је нервозан, хистеричан, иако сам био потпуно миран и саслушао сваког од њих“ казао је Вучић тумачећи критичке написе у региону о његовом понашању у касарни Војске Србије у Рашки.

 

Баш такве написе, који су заправо настали у „тајкунским медијима“ у Србији, тумачи као израз очаја и немоћи и огољену мржњу.

„Јер то пишу они који су се крили под столом и везивали пертле. Крили се када су нам убијали људе, палили наше манастире и ломили крстове током 2004“, поновио је синтагме о пертлама, столу и манастирима.

„Они кажу Вучићу ово одговара зато што хоће да створи Заједницу српских општина. Па ја нећу, мора да се створи ЗСО, то је договорено и за то постоји међународно правни уговор који се назива Бриселски договор. А ви заправо показујете и то као чланица ЕУ да сте против провођења међународно правних норми, против онога што је потписала ЕУ и да сам крив зато што заправо желим да се проведе у дело потписан акт и од стране представника ЕУ“.

 

„Све што је Србија снажнија то је увек против интереса Хрватске, нагласио је председник. „Онда сам и ћоргуз и пицоусти и овакав и онакав, то је све у реду, чак и лудак овакав и онакав, Хрватску у БДП стиже“.

А на све то, он мисли да Срби треба да реагују мирније и другачије.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(КоССев, 16. 10. 2021)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print