Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вучић “упознао Лаврова са својим страховима”

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија има изузетно добре односе са Руском Федерацијом у свим областима, преноси Танјуг.

“То је интерес Србије и израз нашег вишевековног пријатељства и ја то не кријем. Поносан сам што могу да кажем да имамо изузетно добре односе са Русијом. За разлику од других који се тога стиде или плаше да кажу, а то не крије. То са поносом изговарам, јер је то у интересу Србије”, рекао је Вучић након састанка са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим.

Вучић је захвалио Русији на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, и на томе што се залаже да питање Косова може решити само компромисом, а не наметањем диктата Србији.

“Вечерашњи разговори са Лавровим су били вероватно наши најотворенији и најискренији до сада. Ја њега сматрам не само доајеном светске дипломатије, већ искреним пријатељем Србије. У светлу бројних проблема са којима се суочавамо, природно да разговор буде најотворенији, да кажем шта мислим и да чујем став Русије”, рекао је Вучић.

Додао је да је Лаврова упознао са својим страховима, који су објективни са позиције нашег народа у региону и земље, те да је добио виђење Руске федерације, као и важне савете.

“Рекли смо све што мислимо о разним питањима, разматрали целокупну ситуацију у региону и са објективним страховима сам упознао руског министра”, рекао је Вучић.

Вучић је поручио да ће Србија ће остати војно неутрална земља. Такође је захвалио Русији на помоћи у обезбеђивању енергетске безбедности Србије.

Председник Србије је истакао и да је разговарано о панчевачкој “Петрохемији”.

Лавров се са Вучићем састао у председништву Србије, одмах након што је стигао у Београд, где ће сутра присуствовати скупу поводом обележавања 60 година од оснивања Покрета несврстаних.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Танјуг/Косово онлајн, 10. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print