Покрет за одбрану Косова и Метохије

Горан Радовановић: Светска премијера филма “Чекајући Хандкеа” у Санкт Петербургу

Фото: Косово онлајн

Светска премијера дугометражног документарног филма “Чекајући Хандкеа” биће одржана 1. новембра у Санкт Петербургу, потврдио је Танјугу редитељ Горан Радовановић.

Радовановић каже да је Санкт Петербург право место за премијеру његовог филма, који говори о тешком животу српског народа јужно од Ибра, на простору Косова.

“Мој филм поручује да је јако важно да се одржи идентитески континуитет српског народа на простору Косова и Метохије. Срећан сам што ће публика у Русији имати прилике да прва види тај филм и верујем да ће у будућности он бити приказан на многим фестивалима”, рекао је Радовановић за Танјуг.

Поред тога, Радовановић је најавио српску премијеру свог остварења на јубиларном 50. издању Феста, које ће бити одржано 2022. године.

Радња филма “Чекајући Хандкеа” прати настојање винара из Велике Хоче да, након сазнања да је Петер Хандке добио Нобелову награду за књижевност, постави плочу са рељефним ликом овог писца на својој винарији, у којој је Хандке више пута боравио.

Постављање плоче захвалности притом постаје “својеврсна сизифовска акција која разоткрива сву драму живота преосталог српског становништва на Косову и Метохији.”

Филм “Чекајући Хандкеа” подржао је Филмски центар Србије.

(Танјуг/Косово онлајн, 24. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print