Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Епископ Атанасије Јевтић: Ко га је овластио да предаје Косово Шиптарима?

Вучићево „поповање“ против „Небеске Србије“ као маска за урнисање Земаљске Србије Господин Александар Вучић је приватизовао и небеску и земаљску Србију, и као сваки неокомунистички мутант прогласио себе за самозваног бога и господара неба и земље, одредитеља и пресудитеља судбине Србије и Српског народа у оба света и оба века, у историји и метаисторији.

Признајемо да нисмо, ипак, очекивали да тај скоројевић буде толико примитивно претенциозан – мада је свака претенциозност увек примитивна и скоројевићска – да Српском народу у Србији и urbi et orbi изван ње, после познатих осионо-комунистичких и инфернално-демонских претензија да „промени свест Српског народа“ (као да се ради о заморчићима из познате му „шуварове“ или „болоњске“, или већ неке сличне „школе“ његових учитеља или ученика, као што је Шешељ, или Премијерка лезбијка, или неке креатуре међу министрима, или из неке друге свезналачке му области „реконструирања“ или „декомпозирања“ свега што није као он и његови узори и модели), или опетованих неприкосновених судова о његовој свенадлежности над земљом и небом Српског народа (памтимо, рецимо: „Шта ће нам Небо! тамо нема закона, тамо се ништа не ради“, итд. итсл.).

Ретко је и оваква, каква је ова титоистичка „и после Тита Тито – Србија“, имала на врху власти таквог дилетанта и примитивца какав је Вучић. Јер да није тако, зар би на Нову годину прво што је имао да каже Србији и Србима било ово што им је својевремено упутио преко „Вечерњих новости“?

Као Србин из земље Србије и њен држављанин од рођења, на Земљи и на Небу њеном, који у Небеској Србији треба „не само да умрем и ништа више“, него и да живим, као што и живим и живећу у Њој и за Њу, питам се: ко том Србину, ругачу Јединствене Небоземне Србије, даде власт и право да ми скраћује просторе и границе једине Богодане Земље-Отаџбине наше, у све четири њене димензије укључујући и ону дубинску и ону безграничну висинску, коју сам од Бога, а не од таквог издајника, добио и наследио у оба и за оба света? Осим ако је он само пуж, а не и орао?

Ко Те је овластио, г. AV (како се потписује и рекламира полућирилицом-полулатиницом) да из свог снобовског, еврослинавског, несмисленог и безкичменог провинцијализма (да ли само „бугојанског“?) и пустопразног срљања у Европу – као да Србија није Европа и пре Европе: „Исток на Западу и Запад на Истоку“? (осим ако му је Еуропа само уски северозападни полумесец, а не широкоока Εὐρώπη од Урала до Гибралтра) – издајеш и предајеш или продајеш Српско Небоземно Косово и Метохију? Има ли Александар Вучић деце, и има ли их Србија – јуче, данас, сутра? И хоће ли их имати довека – у времену и историји и есхатону метаисторије?

Кад сам у Конгресу несрећне, некада демократске републике, а данас окупаторске USA империје, сведочио не тако давне (1990.г.), заједно са тада Епископом а потом Патријархом Свјатјејшим Павлом, о Српском Косову и Метохији, питао сам већ тада протежиране од те тиранске „тоталдемо/но/кратске“ империје, горе неголи некада огрезле у крви невиних Хришћана Римске империје, Шиптаре, присутне тамо г. Ругову и гђу Пуљу: Имају ли Срби на Косову и Метохији децу? Или само Ви, придошли с тиранским исламом на ту Свету Земљу Срба Хришћана, заливену сопственом а не туђом крвљу, знојем и сузама, и окићену са 1500 Светих Манастира и Цркава, кад на таквој и толикој мржњи, коју према Српској деци усађујете у свест и срца своје деце, заснивате будућност те деце?

* Није прошло ни три-четири дана како је Александар Вучић добио Орден од Патријарха Иринеја, и то Крст Светог Саве!, па је одмах пожурио да покаже како се он „бори за Косово“, јер је јавно изјавио: „Нећу да лажем Српски народ: Косово није део Србије!“

А сва деца света, додадосмо тада, и додајемо увек, па и сада, па и сва деца Косова и Метохије, имају богодано и достојанство и право на богодаровану и човека достојну будућност. Какво ли, г. Вучић достојанство и право заснива својој деци кад им одузима и Косово и Небо? За њега, самозваног скоројевићког окупатора и предатора и Земље и Неба Небоземне Србије, као и за сличне му садашње окупаторе Распетог Косова и Метохије, амеронатоовце и Тачијеве учековце, Косово и Метохија су мртви Кос-Мет, погодан за фамозну базу Бондстил и Жуте куће, јер му је Небоземна Србија над Кос-Метом „мртва“, да се у њој „само умире“, а не и живи на њој, и за њу, и њоме, јер је тамо, као и у Витлејему – „Предвечни Бог постао Човек – БОГОЧОВЕК, и сишао на земљу да живимо Њиме“ (1Јн.4,9).

А да није тако, зар би као Србин, који се, кад му демагогија (=народозавођење) затреба тиме само „буса у прса“, могао рећи за једну претходну Нову годину: „У „небеској Србији“ треба само да умремо, ништа више, а ја сам обећао живот“? Који је то живот обећао Српској деци на Косову и Метохији? Није ваљда фамозна продаја магле око ЗСО? – већ пре настанка оспоравана и порицана, како на Космету, у сузавац-Скупштини и у Нато и Еулекс енклавама (слогани слични „индијанским резерватима“ у фамозној USA Аризони), тако и у „Еурозаједници“ у Бриселу, где столују и Нато и Еулекс. Ако сте и мислили на неки „живот“, онда су то изгледа за вас само рецидиви неизживљеног марксизма и титоизма у Вама, или евентуалног неког Вама толико драгог голохоризонталног протестантског капитализма, јер сте то научили од милих Вам Немаца, од „Лутера и Вебера“, те да, забога, од „протестантскe раднe етикe… морамо да потражимо у прошлости коју нам је историја одузела, управо оне примере који ће нам омогућити да почнемо да учимо и радимо“!

Високоучени а недоучени, или преучени, што би рекли моји Херцеговци, Вучићу, видимо колико Ти и Твоји радите. По Вама и Вашим учитељима, знамо: „рад је створио човека“! Али би умни и марљиви, оштроумни Србин на то додао: „Али га је рад и упропастио“! Као вајни интелектуалац, требали бисте знати, макар као информацију: да и ђаво – стално ради, и такође „тајна безакоња у свету непрекидно ради“ (2Сол.2,7). Али, то су за Вас митови, као и цитирани од Вас Волтеров мит да „само бедни народи живе од историје, и то тако што је измишљају“. (Ваљда сте и
то научили у некој завршеној „Шуваровој школи“). Да поновим, нажалост, много сте примитивни кад тако олако и примитивно потцењујете Српски народ! И то тако што претендујете да му Ви будете учитељ историје! Ваљда нас зато тако и толико често опседате и својим офанзивним „прањем мозга“ смућеном од Вас народу који Вас слуша, гледа или чита. И нажалост „гласа“, ако стварно гласа? (Кажу ми деца: како мој дека и бака док су живели нису гласали, али сада као умрли – „гласају“?!).

Јер да није тако не би тако олако рекао: „Ово је била година нашег „великог скока“! Где, и у шта скока? Осим ако не у велеиздају Косова? И у, авај и авај, колики број убистава и самоубистава у од Вас унесрећеној Србији, коју заглушујете својим антикорупциони/стички/м хајкама и аферама, од којих се оне само множе ли множе! А да и не помињемо, Председниче овакве „Србије“, колико абортуса годишње бива у овој и оваквој Вашој Србији? Ви сте од комунизма наовамо, до данас, одучили Српски народ од рада. Јер се код Вас, „рад не исплати“, јер рад није ни у каквој вредности и ни у каквој цени (осим кад је у питању Ваш брат?)! Најпре је сељак обезвређен, и рад му обесцењен. Уместо да сте омогућили приватним поседницима и сељацима слободу рада и домаћиновања својим радом и имањем, и прометом, и слободном трговином, Ви и цео систем Ваше и претходних Влада претворили сте се у бедне просјаке и вапајнике за „страним инвестицијама“. По Вама, „инвестиције су крвоток за Србију“, која је, дакле, по Вама – леш, мртвац! И „нагрнули“ су Амери, Немци (питате ли се: зашто Немци долазе углавном у Војводину? или ни хабера немате о томе)! Па сад и Арапски емирати. Па Турска у фамозни „Санџак“ (име је рецидив њихове донедавне окупације Рашке Земље Немањића). Или: откуд скоро све прехрамбене мегамаркете, дадосте Хрватској! Па ћете ускоро и бање и воде Србије! Заиста „велике скокове“ правите. Али, и поред свега, мој Вам је савет: прво добро ослушните било српског срца, душе и ума. И пре свега помислите на будућност Српске деце. И све деце света коју срећете. И немојте „детињити умом, него детињите срцем“ (=безазленошћу), што каже велики Апостол свих народа Павле (1Кор.14,20) и његов и наш Човекољубиви Бог и Господ, Који је постао Човек ради нас људи и ради нашег и свега света Вечног Живота и вечног спасења од свих ропстава и неслобода.

Толико за сада. „Мудроме је доста“! – каже Премудри Соломон.

Аутор: Епископ умировљени захумско-херцеговачки Атанасије 

Став