Покрет за одбрану Косова и Метохије

Исечене гуме српских камиона на Јарињу, Срби сумњају на припаднике Росу

Фото: Косово онлајн

На прелазу Јариње, непознати починиоци су током ноћи избушили гуме на теретним возилима чији су власници Срби, која су искоришћена за блокаду.

Грађани који су у блокади на прелазу Јариње тврде да то раде припадници специјаних јединица косвске полиције током смене дежурства и да је бушење гума у функцији опструкције уклањања барикада, не би ли Срби били оптужени да није испуњен део споразума који је постигнут јуче у Бриселу.

Према споразуму, 2. октобра ће припадници специјалних јединица напустити прелазе, а симултано је предвиђено и да Срби уклоне барикаде. Јединице Кфора преузеће позиције од специјалаца, у циљу осигурања безбедности и слободног кретања људи и робе.

Извештач Косово онлајн забележио је фотографије неколико возила на којима су гуме исечене, а како сазнајемо на лицу места, било је покушаја да се оштете и друга теретна возила у блокади.

Камиони се налазе на само неколико метара од специјалних јединица косовске полиције.

Како је Косово онлајн раније пренео и на прелазу Брњак су синоћ током смене дежурства, припадници специјалних јединица косовске полиције без икаквог разлога оштетили десетак аутомобила чији су власници Срби, који су се налазили у близини барикаде.

(Косово онлајн, 01. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print