Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Коссев: У Грачаници дете ударено колима и тешко повређено

(Фото: Коссев)

Вест је ажурирана

18:50 – Како КоССев сазнаје у КБЦ Грачаница повређено дете је у тежем стању, и пребачено је у Приштину ради дијагностике ЦТ-ом. Канцеларија за КиМ наводи да се ради о 12-годишњем Л.П. српске националности, и они потвђују да је у тешком стању.

КП: Дете збринуто у Приштини, збринут и осумњичени, брат казао да он није побегао.

18:38 – Дете које је повређено вечерас у несрећи медицински је збринуто у Приштини, као и мушкарац који је рано вечерас, како се сумњичи, изазвао несрећу, потврдио је за КоССев командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић.

„Брат осумњиченог је контактирао полицију и казао да његов брат није побегао, већ да је и он повређен и да му је била потребна медицинска помоћ“, казао је Трајковић.

На 30 метара од Дома културе у Грачаници, рано вечерас, дошло је до саобраћајне несреће када је возило марке „Волксваген“ беле боје, РКС регистарских ознака, како се претпоставља на основу сведочења грађана који се тренутно налазе на лицу места – налетело на малолетну особу која је управљала бициклом, а потом ударило и у оближњу бандеру. На лицу места сведоче да је возач који је изазвао несрећу наводно покушао да побегне.

Према првим незваничним информацијама са терена, дете је пребачено на медицинско збрињавање, а наш репортер са лица места јавља да се виде и патике као и оборени бицикл, који се налази на око 20-ак метара од дечјих патика.

saobraćajna nesreća Gračanica
Фото: Коссев

Припадници Косовске полиције управо врше увиђај. На лицу места је више полицијских аутомобила, као и једно ватрогасно возило.

Саобраћај је привремено заустављен на овој деоници услед чега су колоне возила веће на обе стране.

Такође је окупљено више десетина грађана а међу њима, неки од њих сведоче да је возач који је изазвао несрећу наводно напустио возило, те камионом се удаљио са лица места у правцу Приштине.

„Дечко је возио бицикл, излазио је са капије, овај је највероватније возио са преко 150 км, а нема ни трагова кочења, нема ништа..бандера је пала доле. И кад је видео да смо ми изашли ја и људи из комшилука, а чуло се као експлозија, и кад је видео да смо сви јурнули, он је зауставио неки зелени камиончић 06 из Гњилана, прво возило које ја наишло, наишао је тај гњилански камиончић зелени. Није ни пружио помоћ детету. Дете је лежало на асфалту, пребачен је у несвесном стању“, казао је очевидац Новица Филиповић.

Он ипак сведочи да је полиција успела да заустави камион, са којим је возач наводно покушао да побегне.

Уједно, већи део Грачанице тренутно је без електричне енергије, како се претпоставља, услед обарања бандере.

saobraćajna nesreća Gračanica

Фото: Коссев

Извор: Коссев

Наслов: Покрет за одбрану КиМ

Став