Покрет за одбрану Косова и Метохије

Нови “амбасадор” САД у Приштини

Фото: Н1

Џефри Хоувнијер (Jeffrei M. Hovenier) номинован је за амасадора САД у Приштини, саопштили су у петак из Беле куће. Ово је једна од седам кључних номинација које амерички председник Џо Бајден има намеру да спроведе.

Честитке поводом номинације Хоувнијеру упутио је и досадашњи амбасадор у Приштини, Филип Коснет.

 

 

 

Џефри Хоувнијер тренутно обавља функију заменика шефа мисије у америчкој амбасади у Анкари у Турској, где је вршио дужност отправника послова од августа 2018. до јула 2019.

Пре тога био је вршилац дужности заменика шефа мисије и министар саветник за политичка питања у америчкој амбасади у Берлину у Немачкој.

Служио је у америчким мисијама у Хрватској, Грчкој, Панами, Парагвају и Перуу; у Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС); и као особље специјалног изасланика УН-а за статус Косова.

У Вашингтону његове дужности укључују службу директора на пословима централне и југоисточне Европе у Савету за националну безбедност и у Бироу Стејт департмента за европска и евроазијска питања са одговорношћу за НАТО и средњоевропска питања.

Магистрирао је на Универзитету Џорџтаун и дипломирао на Универзитету Бригхам Yоунг Университy. Говори немачки, грчки, хрватски/српски и шпански језик.

Уколико номинација Ховнијеру буде потврђена, он ће на овој позицији да наследи досадашњег амбасадора Филипа Коснета.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Коссев, 03. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print