Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Радио КиМ: Поново претње Србима повратницима у Жачу код Истока

( Куће повратника у Жачу, Фото: РТС)

Повратника у селу Жач код Истока Вељка Коматовића јуче су узнемиравали Албанци из истог села док је обилазио своје имање, у тренутку му препречивши пут због чега је био приморан да се обрати полицији.

Вељко Коматовић испричао је РТС-у детаље инцидента у којем су му претили Албанци из суседне породице, са којом су повратници и раније имали проблема.

“Док сам обилазио њиву и кретао се ка кући, наишла су два Албанца из суседне породице Кељменди, препречивши ми пут на мом имању. Повукао сам се и кренуо другим правцем, рекавши им да се удаље са њиве, на шта су узвратили да дођем до њих, да их ја удаљим”, рекао је Коматовић.

Додао је да су му “претили и да су помињали Рамуша Харадинаја”.

Коматовић је, када је стигао до куће, узео телефон и позвао полицију, којој је касније испричао шта му се догодило, преневши им да је јако узнемирен и уплашен због безбедности своје и других повратничких породица у селу.

Након разговора са њим, полиција је отишла код албанске породице Кељменди, рекао је Коматовић.

Подсетио је да се ради о албанској породици са којима су повратници у Жачу имали великих проблема током повратка.

“Пуцали су на нас, нападали нас физички, на моју супругу су два пута насртали ножем док је била у другом стању. Све је то прошло и зауставило се 2014. године. Од тада нисмо имали проблема, али се проблем поново јавља”, испричао је Вељко Коматовић и позвао све који могу да утичу и заштите десетак повратничких породица у Жачу, које живе на свом имању.

Извор: Радио КиМ

Став

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...