Покрет за одбрану Косова и Метохије

Руски сенатор упитао Столтенберга: Кога је НАТО бранио од Срба 1999. године?

© REUTERS / Ints Kalnins
Члан Савета федерације Русије, сенатор Алексеј Пушков сматра да су наивне изјаве генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга који је рекао да Русија не би требало да се плаши чланства Украјине у НАТО пошто је то „одбрамбени савез“.
 
Политичар је пре свега позвао да се престане са „причањем прича“ о одбрамбеном карактеру НАТО-а.
 

„Цео свет је видео како су Ваздухопловне снаге НАТО-а бомбардовале Београд у пролеће 1999. године. У центру града дуго су стајале зграде које су уништиле бомбе и ракете НАТО-а. Коју земљу-чланицу Алијансе је штитио НАТО од Срба?“, написао је Пушков на Телеграму.

 
Такође је подсетио да је та иста „одбрамбена“ Алијаса у пролеће 2011. године започела ракетно-бомбашки рат против Либије који је довео до раскола у тој земљи и до социјалне катастрофе.
„Кога је од својих чланица ‘бранила’ Алијанса у том рату?“, пита се поново руски сенатор.
 
Истовремено је додао да је 25 чланица НАТО-а на овај или онај начин подржало агресију САД и Велике Британије у Ираку, док сада Америка намерава да укључи Алијансу у своју стратегију против Кине.
 
Пушков је посаветовао земљама-чланицама организације да се плаше уласка Украјине у НАТО.
 
„Разлог је тај што ће Кијев на челу са садашњом агресивно-неодговорном влашћу учинити све да увуче НАТО у оружани сукоб са Русијом, чак и против воље других. Ето где се крије права претња за Европу и сам НАТО“, закључује руски сенатор.
 
Раније је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да нико осим Украјине и 30 земаља-чланица Алијансе нема право да решава питање о њеном чланству у НАТО.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print