Покрет за одбрану Косова и Метохије

Специјални полицајац Бесарт Ахмети звезда медија у Приштини

Фото: Зери

Хапсио опозиционог лидера Аљбина Куртија, примио га премијер Курти у недељу да честита на акцији на Северу, одбио да повуче своју јединицу са Брњака док се не уклони последња барикада…

Косовски премијер Аљбин Курти примио је у недељу у свом кабинету након рашчишћавања барикада на магистралним путевима код Јариња и Брњака, министра унутрашњих послова Ђељаља Свећљу и високе челнике косовске полиције.

Међу полицајцима које је примио Курти нашао се и Бесарт Ахмети, са којим је Курти објавио и посебну фотографију, уз поруку да је Ахмети професионално водио полицију специјалне јединице у Брњаку.

Међутим, косовски премијер објавио је и другу фотографију усликану пре 16 година, када га исти полицијски службеник и хапси.

„У својој канцеларији премијера данас сам примио министра унутрашњих послова и вишег руководиоца косовске полиције. Међу њима је био Бесарт Ахмети, којег сам поново срео након 16 година. Капетан Ахмети је професионално водио полицајце специјалне јединице у Брњаку и тамо је одлично водио преговоре. Нисмо се руковали због пандемије“, написао је Курти тада на Инстаграму.

Полицајац Бесарт Ахмети је постао звезда у косовским медијима након што је објављен видео Албаниан Пост-а снимљен у суботу на Брњаку на којем Бесарт Ахмети, како га представљају и описују у Приштини одбија да повуче своју јединицу док не „оде последњи српски камион“.

Срби су блокирали магистралне путеве код ова два прелаза 13 дана након што је косовска влада 20. септембра донела одлуку о примени реципроцитета, односно тада пробних таблица за возила из Србије, и уклањању такође српских таблица градова на Косову. Одлуку је на два северна прелаза започела да примењује уз присуство специјалних полицијских јединица. Након 10 дана блокаде, решење је постигнуто у Бриселу договором о привременом режиму налепница до доношења коначног решења о таблицама.

(Коссев, 05. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print