Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Тачи пред истражитељима у Хагу

Косовски председник Хашим Тачи биће саслушан у Хагу. Приштински адвокат Том Гаши претпоставља да ће бити саслушан у вези са оптужницом која је подигнута ‪24. априла‬ а која је објављена 24. јуна.

Хашим Тачи и Кадри Весељи и још осам других осумњичени су за кривично за убиство око 100 људи. Злочини представљени у нацрту оптужнице укључују стотине идентификованих жртава косовских Албанаца, Срба и Рома и политичких противника

У својој објави да путује у Хаг, Тачи је написао да одлази на разговор, не наводећи да ли ће бити третиран као осумњичени или у неком другом својству.

Хашим Тачи јуче око 15 часова одлетео са аеродрома у Тирани да би данас био саслушан у Хагу, где ће га бранити британски адвокат Џефри Најс.

“Ми претпостављамо да ће бити саслушан у вези са оптужницом која је подигнута ‪24. априла‬ а која је објављена 24. јуна. Специјално тужилаштво у Хагу има право на то саслушање али постоји могућност да га саслушају тужиоци ако судија за припремни поступак није потврдио оптужницу”, рекао је РТС-у приштински адвокат Том Гаши.

www.rts.rs

Фото: GracanicaOnline.info

Став