Покрет за одбрану Косова и Метохије

Јелена Ђоковић: Људи и деца су нас дочекали с пуно љубави, вратићу се са Новаком кроз неколико недеља

Фото: Косов онлајн

Диван дан за малишане у Великој Хочи. Ученици ОШ Светозар Марковић, укупно њих 55, добили су кошаркашке лопте, школски прибор и слаткише, у склопу донације Фондација Новак Ђоковић, Ана и Владе Дивац и Удружења Моханџи Србија.

Директорка Фондације Новак Ђоковић, Јелена Ђоковић није крила одушевљење током дружења са децом из Велике Хоче и играла је с њима тенис и кошарку.

„Дошла сам отвореног срца и напунила сам се лепом енергијом. Људи и деца који су нас дочекали били су пуни љубави и то је мој највећи утисак који носим са собом одавде. Рећи ћу Новаку да му је лепа домовина као и мени и доћи ћемо заједно у наредних пар недеља. Нама треба помоћ, ми имамо вољу да помогнемо, али је питање како ћемо то да релизујемо. Дошли смо да се упознамо са људима са којима можемо да сарађујемо и да направимо неке лепе ствари за децу“, казала је Ђоковић.

Представници Фондација током посете Косову обилазе манастире СПЦ.

„Ми смо дошли као мало ходочашће и нисмо дошли само као туристи. Желимо да осетимо енергију јер је ово посебно место. Не само овде него свуда у свету где год идемо наш циље је да дамо све од себе и одређени допринос. Због тога смо овде”, рекао је Моханџи Ачаријас из Удружења Моханџи Србија.

Сви су жељно ишчекивали долазак прослављеног српског кошаркаша Владе Дивца који из процедуралних и администратвних разлога није дошао у Велику Хочу. Посета Косову представника фондација је планирана као већа групна посета. Због епидемиолошких мера организована је индивидуално, казала је представница Фондације Ана и Владе Дивац, Марија Батинац.

„Заједничка мисија наше три фондације је управо брига о деци и младима. Зато смо овде и нисмо очекивали да ће нас дочекати оволико деце јер деца због мера похађају онлине систем. Ученици су добили су мале поклоне и знак пажње са наше стране. Захвални смо на прилици да смо били у могућности да помогнемо коме можемо“, казала је Батиница.

Деца из Велике Хоче била су одушевљена када су са Јеленом Ђоковић заиграли тенис и кошарку.

„Срећан сам што је Јелена Ђоковић дошла код нас. Прво смо играли тенис потом кошарку“, казао је Борис Михајловић.

Захвалност на посети и поклонима деци ОШ Светозар Маровић у Великој Хочи изразио је директор ове школе Марко Спасић.

(Косово онлајн, 19. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print