Покрет за одбрану Косова и Метохије

А да се опет звекне? Тешке последице Шолцовог пада на главу: Хитлеровска мржњa према Србима и Русима

© AP Photo / Markus Schreiber
Да је пад на главу немачког канцелара Олафа Шолца ипак оставио тешке последице показују његове последње изјаве које би могле да буду застрашујуће ако их не припишемо повреди коју је први човек Бeрлина доживео.
 
Тај пад приликом трчања, како је признао канцелар „моћне“ европске земље, као у неком карикатуралном научно-фантастичном роману, укључио је времеплов и обукао Шолца у немачког војника из 1914. или 1941. године.
 
Овај западни лидер, у нападу надреалног историјског парадокса у својој глави, са повезом преко очију и огреботинама на лицу, изјавио је да учешће његове државе у НАТО интервенцији над Србијом 1999. године представља „прекретницу“ за Немачку.
 
А да, како је рекао, војна подршка Украјини, по важности за Немачку, може да се упореди са учешћем у бомбардовању Југославије, када је Берлин употребио своје оружане снаге први пут након пада фашизма.
 

Изубијаном Шолцу се јавља смена епоха

 

Према речима изубијаног Шолца, интервенција НАТО у догађајима на Балкану и украјинска криза постали су за Немачку – „смена епоха“.
 
„Овај рат (у Југославији) била је прва смена епоха, пошто је Немачка први пут одлучила да интервенише у таквој ситуацији сопственим оружјем“, похвалио се изударани немачки канцелар.
Значи, у преводу, за Немачку није смена епохе покајничко клечање Вилијама Бранта над жртвама нацизма његових сународника.
За Немачку је, по угруваном Шолцу, полувековна постхитлеровска демилитаризација Немачке, само трагична епизода када нису могли да убијају сопственим оружјем.
 
За једнооког Шолца, нова страница немачке историје излази на светску сцену 1999. и 2022. године када њихово оружје поново постоји само са једним циљем – да убија Србе и Русе.
 

Ударац га вратио у 1941.

 

Шолц пошто се стрмекнуо, бесрамно сеири да је успех његове земље што је разарала Србију пре 24 године, као да се истовремено хвали и тиме што је у време Другог светског рата, као последица зла његове земље, убијено пола милиона Срба.
 
Шолц се, са повезом преко ока и крастама по лицу, усхићено односи према немачком наоружавању украјинских неонациста у суманутом рату против Русије, као да сетно евоцира на Други светски рат у коме је у борби против нацистичког демона живот изгубило више од 20 милиона Руса.
 
Требало је само да током безазлене рекреације немачки канцелар разбије главу да из њега покуљају гени предака и да се рестартује на фабричка подешавања.
 
Прво чега се сетио пошто се угрувао је да Немачка убијањем Срба и Руса једино може да закорачи у нову епоху и да се у ствари врати својим суштинским темељима.
 

Можда да се опет звекне…

 

Изгледа само, да је Шолц, приликом немилог судара са тврдом подлогом, заборавио како су Немци прошли у свим тим ратовима против велике Русије и много мање Србије.
 
Да би му се и то вратило, можда не би било лоше да, као у цртаном филму, још једном, овога пута добровољно, звекне мушки главом од нешто чврсто.
Чисто да се поново рестартује, отрезни и пробуди из искреног хитлеровског сна и да настави, бар на речима, да фолира да је модерни европски лидер.
Па и ако се појави још нека модрица на лицу, то ће му бити много мања штета од овога што сада изговара.
 
А ми ћемо, ево, све што је до сада изјавио, приписати – несрећном случају.
 

Предраг Васиљевић