Покрет за одбрану Косова и Метохије

Виктор Савић: Погађа ме што део глумаца презире Србију и стиди се свог порекла

(Виктор Савић, Фото: Видео принт)
 

 
У 52. издању емисије Дијалог говорио је глумац Виктор Савић. Емисија је снимљена 31. јануара у нашем студију у Београду.

Зашто је серија о Немањићима доживела дебакл и како се десило да одлука о позидању споменика Стефану Немањи подели јавност у Србији? Да ли је „литијски рецепт“ из Црне Горе примењив у Србији? Да ли западњаци данас разумеју концепт „душе“ који је познат православним Словенима? Да ли би Русија требало да се више ангажује у сфери културе и меке моћи на Балкану? Колика је данас друштвена одговорност глумаца и тежина њихове јавне речи? Зашто се стиче утисак да међу глумцима доминирају људи који се стиде своје земље и свог порекла, и да ли је тачно да су у већини? Због чега Запад и различите невладине организације дају велике количине новца подобним глумцима и пројектима? Шта се десило са филмом о Кошарама? Како би западна кинематографија обрадила причу о деци-херојима који су положили животе у одбрани земље против вишеструко надмоћнијег непријатеља? Зашто се вредносне норме које намеће Холивуд могу назвати идеолошком агресијом? Да ли неке организације које се наводно боре за заштиту мањина злоупотребљавају свој положај? Како нам читање дела Св. Владике Николаја и Св. Аве Јустина може помоћи да не скренемо са правог пута у данашњем хаотичном свету?

О овим и другим питањима у 52. издању емисије Дијалог говорио је глумац Виктор Савић. Емисија је снимљена 31. јануара у нашем студију у Београду.

Извор: Нови стандард