Покрет за одбрану Косова и Метохије

Милош Ковић: Живимо у опасним временима, у Украјини се одлучује и наша судбина

Милош Ковић (Фото: Видео принт)
 
У 118. епизоди емисије Дијалог говорио је Милош Ковић, професор историје на Филозофском факултету у Београду. Емисија је снимљена 25. маја у нашем студију у Београду.
 

Зашто је Сабор СПЦ одлучио да благослови аутокефалност Македонске православне цркве – охридске архиепископије? Какве ће бити последице украјинске кризе на Балкан? Да ли су српска и руска историја органски повезане? Да ли власт у Србији шири панику са циљем да се народ лакше помири са евентуалном одлуком о увођењу санкција Русији? Зашто се говори да је Украјина кључ за разумевање Другог светског рата? Каква је улога масонерије у српској историји? Какве последице је донела Француска револуција и због чега је сматрамо једним од најважнијих догађаја у историји? Да ли су Монтескје и Волтер позивали да се Француска угледа на Велику Британију? Шта је у корену мржње Запада према словенско-православној цивилизацији?

О овим и другим питањима у 118. епизоди емисије Дијалог говорио је Милош Ковић, професор историје на Филозофском факултету у Београду. Емисија је снимљена 25. маја у нашем студију у Београду.

(Нови Стандард, 27. 05. 2022)