Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану Косова и Метохије Вас позива на конференцију за новинаре: “Србија на рубу косовског слома”

ПОНЕДЕЉАК, 26. септембар 2022. године у 12 сати, Пресс центар УНС-а (Кнез Михаилова бр. 6/III, Београд)

ТЕМА: “Србија на рубу косовског слома”

Учесници:  

– Проф. др Слободан Самарџић

– проф. др Часлав Копривица

– проф. др Душан Пророковић

– проф. др Милош Ковић

Покрет за одбрану Косова и Метохије је надстраначко удружење најугледнијих српских јавних личности, које делује на спречавању предаје јужне српске покрајине у руке албанских сецесиониста и њихових НАТО заштитника, као и на реинтеграцији КиМ у уставно-правни поредак Републике Србије.

Детаљно о Покрету и његовим члановима видети на интернет страници: https://pokretzaodbranukosovaimetohije.rs/

 Представници Покрета желе да предоче медијима постојање озбиљних наговештаја последње фазе предаје Покрајине одметнутим косметским Албанцима. На то указује:

– Додатно ангажовање Француске и Немачке у тактици ултимативних притисака на државно руководство Србије у правцу кретања ка неповратном решењу

– Неодговарајуће држање државног руководства и његовог лидера, председника Републике, у намерно створеној драматичној завршници досадашњих преговора. Посебно је опасно стално повлачење и попуштање београдских власти, од Бриселских споразума (2013) преко споразума о предаји електроенергетског система на КиМ нелегалном режиму у Приштини, до најновијег признања „косовских“ докумената и неометане изградње база „КП“ на северу КиМ.

– Одсуство политике одвраћања на домаћој сцени – избегавање захтева да у преговорима учествује и руски представник, прихватање преговора без јасних предлога тобожњих посредника, непоседовање сопствене преговарачке позиције Србије и ограничавање на пасивну и реактивну позицију; одбијање да се и помисли а камоли затражи да се преговори врате у УН.

– Постојање незваничног документа (нон-папер) западних учесника у којем се јасно заговара предаја Покрајине од стране српских власти.

– Стварање губитничке атмосфере у земљи, заговарањем катастрофичних сценарија.

– Одсуство било каквог покушаја српских власти да се заустави убрзана продаја српске земље јужно од Ибра, чиме се Србија ставља пред свршен чин фактичког “разграничења” Србије и “Косова”, односно српског “Севера“ и албанског „Југа“ на КиМ.

Учесници конференције за медије упозоравају на то да је сада на делу опасна игра свршених чињеница и фаталистичког сценарија с циљем да се пацификује сваки отпор наводно неумитном току догађаја. Они ће изнети предлоге другачијег гледања и деловања на конкретну ситуацију.

 

Директан пренос конференције можете пратити преко Јутјуб канала Пресс центра УНС-а

 

ВРЕМЕ:

ПОНЕДЕЉАК, 26. септембар 2022. године

12 часова

 

МЕСТО:

Пресс центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/ИИИ,

Београд

(ПРЕСС ЦЕНТАР, 22. 09. 2022)