Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану Косова и Метохије: Снимак конференције за новинаре – “Србија на рубу косовског слома”

СНИМАК конференције за новинаре почиње од 07:12.

Организатор конференције: Покрет за одбрану Косова и Метохије

ТЕМА: “Србија на рубу косовског слома”

Учесници: – Проф. др Слободан Самарџић

– проф. др Часлав Копривица

– проф. др Душан Пророковић

– проф. др Милош Ковић

Покрет за одбрану Косова и Метохије је надстраначко удружење најугледнијих српских јавних личности, које делује на спречавању предаје јужне српске покрајине у руке албанских сецесиониста и њихових НАТО заштитника, као и на реинтеграцији КиМ у уставно-правни поредак Републике Србије.

Детаљно о Покрету и његовим члановима видети на интернет страници: https://pokretzaodbranukosovaimetohijе

Представници Покрета желе да предоче медијима постојање озбиљних наговештаја последње фазе предаје Покрајине одметнутим косметским Албанцима. На то указује:

– Додатно ангажовање Француске и Немачке у тактици ултимативних притисака на државно руководство Србије у правцу кретања ка неповратном решењу

– Неодговарајуће држање државног руководства и његовог лидера, председника Републике, у намерно створеној драматичној завршници досадашњих преговора. Посебно је опасно стално повлачење и попуштање београдских власти, од Бриселских споразума (2013) преко споразума о предаји електроенергетског система на КиМ нелегалном режиму у Приштини, до најновијег признања „косовских“ докумената и неометане изградње база „КП“ на северу КиМ.

– Одсуство политике одвраћања на домаћој сцени – избегавање захтева да у преговорима учествује и руски представник, прихватање преговора без јасних предлога тобожњих посредника, непоседовање сопствене преговарачке позиције Србије и ограничавање на пасивну и реактивну позицију; одбијање да се и помисли а камоли затражи да се преговори врате у УН.

– Постојање незваничног документа (нон-папер) западних учесника у којем се јасно заговара предаја Покрајине од стране српских власти. – Стварање губитничке атмосфере у земљи, заговарањем катастрофичних сценарија.

– Одсуство било каквог покушаја српских власти да се заустави убрзана продаја српске земље јужно од Ибра, чиме се Србија ставља пред свршен чин фактичког “разграничења” Србије и “Косова”, односно српског “Севера“ и албанског „Југа“ на КиМ.

Учесници конференције за медије упозоравају на то да је сада на делу опасна игра свршених чињеница и фаталистичког сценарија с циљем да се пацификује сваки отпор наводно неумитном току догађаја. Они ће изнети предлоге другачијег гледања и деловања на конкретну ситуацију.

https://presscentar.uns.org.rs/about-…

Информација може да садржи став који није став Пресс центра УНС-а, уколико то није изричито наведено. Одговорност за садржину информације и тачност података сносе физичка лица или правна лица у чије име је Пресс центар проследио информацију.

РЕИНТЕГРАЦИЈА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЈЕ ОБАВЕЗА, ДУЖНОСТ И ЧАСТ