Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану КиМ: Стварање фронта о питању Косова и Метохије разматрају четири парламентарне странке

Милош Ковић, Слободан Самарџић, Часлав Копривица (Фото: Прес центар УНС-а)

Представник Покрета Милош Ковић најавио је да ће те парламентарне странке ускоро јавност упознати са таквим ставом и нагласио да је циљ стварања тог фронта заустављање „катастрофе косовске политике из Београда“ .

БЕОГРАД – Стварање фронта о питању Косова и Метохије тренутно разматрају четири парламентарне странке и оне су постигле сагласност да је политика деведесетих Добрице Ћосића и његових наследника о подели КиМ мртва, а циљ је реинтеграција Косова у уставно-правни поредак Србије, речено је данас на конференцији за новинаре Покрета за одбрану КиМ.

Представник Покрета Милош Ковић најавио је да ће те парламентарне странке ускоро јавност упознати са таквим ставом и нагласио да је циљ стварања тог фронта заустављање „катастрофе косовске политике из Београда“ и коначно јасно дефинисање циљева српске политике на Косову.

Он је оценио да је стање српског народа на Косову „катастрофално“, да на северу Косова влада песимизам и да људи могу само да претпоставе шта носи сутрашњи дан, а да је јужно од Ибра „неупоредиво горе“ јер се земља продаје много брже него икада.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ФоНет, 26. 9. 2022)