Покрет за одбрану Косова и Метохије

Министар одбране: Ако Вучић нареди, војска је спремна да заштити Србе на Косову

Фото: Спутњик

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је поводом састанка председника Србије Александра Вучића и премијера привремених институција Косова Аљбина Куртија у Бриселу, да није оптимиста, али да су преговори, колико год били дуги и исцрпљујући, боље решење од конфликта.

“Нисам оптимиста. Ми смо дочекали Аранђеловдан као последњи дан пре него што Приштина почне да пише казне због таблица. Што значи ако дође до одлагања одлуке Приштине? Ми ћемо мислити да смо мало одахнули, али ако смо ми као Србија пристали да се то одложи десет месеци, а да се после 10 месеци имплеметира, нема успеха. Оно што би требало да се уради јесте да се суспендује одлука Приштине на 10 месеци, а да се у међувремену нађе решење које је прихватљиво за обе стране. Ситуација је ужасно тешка за нас”, оценио је министар и додао да нико не жели ескалацију на терену, али да је, како каже, од човека попут Аљбина Куртија све могуће очекивати.

Вучевић истиче да је безбедносна ситуација забрињавајућа .

“Само ако га неко потапше у стању је свашта да уради. Безбедносна ситуација је забрињавајућа. Не дешава се ништа што нарушава безбедност Срба, али атмосфера је толико напета и запаљива, када би неко запалио шибицу, горео би ваздух. Једино о чему они хоће да разговарају јесте потпуна нормализација односа, а то практично значи признање”, рекао је Вучевић.

(Спутњик, 21. 11. 2022)