Покрет за одбрану Косова и Метохије

Небојша Јовић: Шта би са слоганом „Нема предаје – КМ остаје?“

Ситуација на Косову од јуче је посебно осетљива, након што осмочасовни разговори у Бриселу нису уродили плодом. Ипак, српски председник Александар Вучић потврдио је да је Србија пристала на, како је казао, Борељов предлог – да више не издаје и не продужава српске таблице са ознакама градова на Косову, али да је и то, наводно, одбио Курти. Курти је у међувремену казао да је на интервенцију америчког амбасадора одложио кажњавање возача са овим таблицама, на још 48 сати. Овај рок истиче у четвртак, али у међувремену се на локалу већ нижу реакције и то на Вучићево обраћање. И док је Српска листа запрепашћена интензитетом забринутости председника за ситуацију на Северу, већ стижу прве појединачне осуде оног што се представља као даље попуштање Београда. У наставку објављујемо појединачне реакције са Севера.

Лични став главног повереника Покрета за одбрану КиМ  – Небојше Јовића

Предуго се већ питам – ко си ти заправо Александре Вучићу? И за кога радиш?

Јуче је председник Србије ‘испалио’ још један ‘метак’ у леђа косметских Срба. И својој колекцији трофеја погашених српских институција додао и „КМ“ таблице.

Пуних десет година овај креатор независног Косова руши све српско на Космету и на порушеним темељима гради ‘чедо’ – независно Косово!

Све што нас је на било који начин за Србију везивало, изгледа као да је жаром патолошког уживања затирао!

Уставни суд, државно тужилаштво, полиција, војска, СПЦ, народ…морају се огласити и што пре позабавити сумњом на велеиздају А. Вучића – као ктитора нове албанске државе на Балкану.

Ко те овластио Александре Вучићу да се у наше име „КМ“ таблица одричеш? Шта би са слоганом – „Нема предаје, КМ остаје“?

Колико је коштала нова издаја? Је ли равномерно синоћ подељена са следбеницима твојим из врха Српске листе?

А знате ли можда колико је суза дечјих, колико страхова и угашене наде народа нашег превареног, у сваки евро ваше издаје уткано?

Неко каже не верујете у Бога, али да ли се барем некада, на трен, Њега уплашите?

Десет година Александре Вучићу, ти и твоја Српска листа богатите се на издаји, бахато понашате, народ понижавате, лажете га, у лице му се ругате, радите му шта хоћете…

Али нећете моћи докле хоћете!

Ово јуче је кап у мору издаја ваших, кап у мору трговина децом нашом и судбинама нашим. Али кап која прелива чашу!

Е па доста је било.

(КоССев, 22. 11. 2022)