Покрет за одбрану Косова и Метохије

Захтев Народној Скупштини

Захтев Скупштини Србије упућен у име косметског Покрета за одбрану Косова и Метохије и Двери космета, а у име готово свих косметских Срба:

1. Апелујемо на Народну скупштину Србије да преговоре о Косову и Метохији одмах врати у оквир законских активности и овлашћења уз пуно поштовање Устава Србије

2. Да, с обзиром да се налазимо у (како то и сам председник Србије рече) никада тежој ситуацији по питању не само Космета…одмах да се почне са формирањем заједничког тела састављеног од свих, Србији и Уставу њеном верних, странака, институција и појединаца од интегритета и струке.

И да се пре сваког састанка у Бриселу, сваким предлогом и иницијативом ма чијој, најпре то ,,тело” позабави, став свој донесе, а онда га Скупштини Србије упути на усвајање као платформу дијалога.

Дијалога који наравно сваког тренутка мора бити у сагласју са рез.1244 и Уставом Србије

3. Да тражимо да се и на локалу више не маргинализују и не нападају сви који имају другачији став од ставова Српске листе. И да се на Космету формира такође једно тело састављено од свих политичких чинилаца и угледних појединаца које би разматрало и новоформираном

,,телу” на републичком нивоу репрезентовало наше мишљење и реално стање на терену по питању свих иницијатива.

4. Да се ,,Косовски додатак” коначно подели равномерно свима који на Космету живе како се не би и даље дешавало да директори и функционери на плату од 2000 евра добијају још 1000 евра, а обични радници, службеници, на плату од 400 евра  добију 200 евра ,,додатка”.

Ако се већ косовски додатак дефинише као ,,накнада за страх”, онда он мора бити свима једнако додељен јер страх на Космету не осећају само запослени већ и они који још увек немају запослење иако челници Српске листе имају по 4 – 5 – 7 плата!

5. Да се плате које примају  срБски посланици и министар у ткзв. Влади и Скупштини Косова, како садашњи тако и бивши у оставци…дају као помоћ фонду за помоћ болесној деци и сиромашним породицама на Космету којима је сваки динар прекопотребан, а који би се (фонд) по хитном поступку формирао.

Мишљења смо да су све ове иницијативе прекопотребне ради спречавања даље издаје и на увођења преговора о Космету у законски и уставни оквир.

И да се исте морају покренути одмах!