Покрет за одбрану Косова и Метохије

Недељковић чека одлуку Апелационог суда у Приштини

Извор: Косово онлајн

Никола Недељковић (20) из Београда, који је 28. јуна на Газиместану ухапшен због наводног кривичног дела ширења мржње, а потом 6. септембра осуђен на осам месеци затвора, чека одлуку Апелационог суда у Приштини, који би за недељу дана требало да одговори на жалбу одбране, преноси Политика.

Наиме, како каже, адвокат Јована Филиповић, која заступа Недељковића,  седница Апелационог суда одржана је 24. новембра, а законски рок за одговор на жалбу је 15 дана.

“Тражимо ослобађајућу пресуду, односно да се поништи првостепена пресуда Основног  суда. За недељу дана требало би да стигне одговор”, кратко је рекла Филиповић.

Недељковићеви родитељи и сестра очекују позитиван исход, а у јучерашњем одговору за “Политику” поново су нагласили да је он ухапшен само зато што је Србин.

Данас ће Недељковићева породица доћи у Северну Митровицу  да га обиђе у затвору, где издржава казну и где по затворским правилима једном у две недеље има право на посету.

“Једва чекамо сваки други петак како бисмо видели нашег Николу. Како време пролази све нам је теже, а свака наша посета завршава се сузама. Уместо ми њега да храбримо, Никола храбри нас”, казала је Бојана Недељковић, Николона сестра.

Никола Недељковић ухапшен је на Газиместану на ценралној прослави Видовдана, а привела су га иста двојица албанских полицајаца који су прошле године на Газиместану ухапсили Ристу Јовановића из Подгорице.

(Политика/Косово онлајн, 02. 12. 2022)