Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану Косова и Метохије подржава протестно окупљање Срба у Косовској Митровици

Споменик Кнезу Лазару у Косовској Митровици

После најновије капитулације Александра Вучића и повлачења барикада са севера Косова, без испуњавања постављених услова, српски народ на Косову и Метохији у потпуности је препуштен немилости албанских сепаратиста и њихових НАТО заштитника. На северу Косова граде се нове базе албанских одметника, Срби и даље робују у албанским казаматима, спискови за одстрел Срба и даље су на снази. На Бадњи дан припадник тзв. КБС пуцао је у српску децу и ранио два дечака из Готовуше.

Покрет за одбрану Косова и Метохије подржава протестно окупљање Срба, заказано за 8. децембар 2023. у Косовској Митровици. Срби са Косова и Метохије имају свако право да се боре за опстанак. Српске власти су дужне да саслушају њихов глас и да предузму све расположиве мере како би их заштитили. Захтеви због којих су подигнуте барикаде морају да буду испуњени. Албанске паравојне јединице („РОСУ“) и њихове базе морају да буду повучени са севера Косова. Похапшени Срби морају да буду пуштени на слободу. Хапшења и терор над Србима морају да престану. Оснивање „ЗСО“, невладине организације у саставу „Косовског система“, није захтев Срба са Косова и Метохије, него дефетистичких српских власти.

Упозоравамо Александра Вучића и његове сараднике да су дужни да испуњавају своје уставне обавезе. Србија ни под каквим условима не сме да напусти своје грађане на Косову и Метохији.   

На Божић, 2022.                                

Покрет за одбрану Косова и Метохије