Покрет за одбрану Косова и Метохије

Небојша Јовић: Зашто ћуте?

Крвљу натопљена, животима одбрањена Косовска Митровица! (Фото: Стефан - Патро)
(Замолио бих све којима је 25 мин дуго за слушање, да барем прочитају овај сиже јако битног Апела народу, изреченог у интервјуу)
 
Уз кратак одговор на питање о годишњици убиства Оливера Ивановића, ово је и обавештење о плановима нашим након прошлонедељног апела, али пре свега Апел суграђанима нашим и браћи јужно од Ибра, да се непрестано увезујемо не чекајући нову издају, ново угрожавање безбедности и живота наших, како би се пробудили из дремежа, када за многе ствари може бити касно!
 
Обрађене теме су:
 
– Обавештење шта се претходних дана дешавало и планови наши у следећих пар дана и након тога.
 
– Додатно утврђивање нових пунктова уз појаву сада и саобраћајне полицје где север у потпуности постаје ,,југ” Космета, потпуно окупиран и потопљен у нез. Косово!
 
На шта сарадници куртијеви по овом питању – Вучић, С. листа и Северна бригада, гласно ћуте!
 
Чиме, угрожавајући нашу позицију, максимално јачају куртијеву позицију пред мартовске, можда ,,одлучне” преговоре.
 
– Пар нових захтева које ћемо додати већ изнетим, где бисмо на првим разговорима које очекујемо, изашли са 3, највише 4 најбитнија, акутна, чије испуњавање не трпи одлагање.
 
– Озбиљније увезивање и транспарентно деловање уз потпуну сарадњу са народом и омогућавање суграђанима нашим да сваког тренутка знају шта радимо и могућност њихова да мењају све што мисле да би требало.
 
– Редослед потеза наших уз нагласак да нити један ,,Ауторитетнити било који ,,инструмент силе” не може и неће моћи да управља нама, стави нас под контролу нити изазове поделе међу нама.
 
– Акценат на то да смо спремни искључиво добром вољом на исто такве разговоре са свим инстанцама.
 
Са нашим државним, као представници народа који другачије од С. Листе размишљају. А са свима осталима (Албанцима и међународним представницима) као део тог ,,Новог кризног штаба” (или како бисмо га већ назвали).
 
– Смена свих посланика ткзв. нез. Косова (где једно радно место које одаберу, наравно да могу задржати, али осталих 4 – 5 и више, НЕ) и запошљавање младих стручних људи на тим ,,ослобођеним’’ радним местима!
 
Позив Медијима да нам омогуће да се народу у емисијама њиховим, обратимо. И предлог да у те емисије буду позвани и представници Српске листе, не да би се свађали, вређали нити ишта слично, већ само са једним циљем, да заједно нађемо излаз из ове, после ’99. можда никада озбиљније ситуације.
 
Извињавам се свима што је, мојом али и кривицом тел. везе снимак нешто мање јасан, што ће захтевати јачу концентрацију вашу, али сигуран сам да можете ви то!
 
Поздрављам вас и још једном молим да се свако од вас активира и за све предлоге и сва увезивања, барем док не направимо то наше заједничко ,,Тело’’, контактира било кога од нас који смо вам се у ваше и наше име на прошлом протесту обратили!
 
Учинимо то зарад деце наше и нас самих јер ,,овај град је ипак мало (више) и наш”!