Покрет за одбрану Косова и Метохије

Припадници РОСУ пуцали на Србе: Изрешетали аутомобил, тешко рањена једна особа

Фото: Д. Милановић

ПРИПАДНИЦИ специјалне јединице полиције тзв. Косова РОСУ пуцали су данас око 11.30 часова код нелегалног пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић на возило у којем су се налазила два Србина, саопштио је Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.

Том приликом рањен је Миљан Д., док је његов сувозач Душан С. пуком срећом прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан.

Миљан Д. је погођен у пределу левог грудног коша и има прострелну рану с којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву.

– Припадници Куртијевих Росу специјалаца пуцали су на српско возило и Србе у њему рафалом само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог основа и разлога Росу малтретира. Куртијеви специјалци Росу немају шта да траже на северу КиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са ког свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази – истакао је Петковић.

Он подсећа да Београд од почетка присуства специјалаца Росу на северу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају наш народ у покрајини, што се данас и показало.

– Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ – закључио је Петковић.

(Новости, 23. 01. 2023)

 

РЕИНТЕГРАЦИЈА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЈЕ ОБАВЕЗА, ДУЖНОСТ И ЧАСТ