Покрет за одбрану Косова и Метохије

Стефан Симоновић: Студенти ће подржати блокаде државних институција јер се не може допустити издаја

Стефан Симоновић (Извор: Покрет за одбрану КиМ)

Недељама уназад народ Србије показује незадовољство због потеза државе и негдашњег француско-немачког, сада европског плана, као и такозваног Охридског споразума који се намеће Србији по питању покрајине Косова и Метохије.

Студенти више факултета протестују већ три недеље, а са последњег скупа у центру Београда најавили су да ће се због француско-немачког плана за Косово и Метохију окупити на блокадама државних институција, које је за петак, 24. март 2023, најавила опозиција.

„Сматрам да је то тренутно једини вид гласног отпора који грађани могу да пруже издаји Косова и Метохије, забашуреној у тоталној медијској блокади режимских, а добрим делом и западних медија, каже Стефан Симоновић, члан Иницијативног одбора студената Универзитета у Београду и ХО Српска омладина за Космет, један од организатора протеста.

 

 

„Одржали смо трећи по реду студентски протест, који поменути медији готово да нису ни поменули, зато што нисмо компромитовани и зато што ово радимо чистог срца, без личне користи јер осећамо дужност да се боримо за своју земљу у којој желимо да останемо и да је градимо. Студенти Универзитета у Новом Саду су се подигли и одржаће протест у петак у 18 часова, позивам све људе из Новог Сада да подрже наше колеге, а ускоро очекујемо да ће се на исти начин подићи и други универзитетски градови, наводи Симоновић.

Додаје да ће студенти подржати блокаде, јер се, како наводи, не може допустити издаја.

„Подржаћемо блокаде јер се председник државе у Охриду понашао као да се никакви протести у претходне три недеље нису одржали и као да му народ није послао јасну поруку да се одмах повуче из преговора чији је оквир овај наказни француско-немачки план. Рекли смо на првом протесту да нећемо допустити издају Косова и Метохије и одржаћемо своју реч.

 

 

Сигуран сам да Црква и Његова светост помно прате све догађаје и да ће најбоље проценити када и на који начин ће реаговати. До тада одлазићемо на молебне, али ћемо се и борити на свој начин да до коначне издаје не дође“, закључује Симоновић.

(Стање ствари, 23. 03. 2023)